Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Cuma 19 Temmuz 2024 16:00

MAMAK'TA KAÇAK YAPILARIN YIKIMI SÜRÜYOR

Mamak Belediyesi, Hüseyingazi, Kıbrısköy, Ekin ve Fahrikorutürk Mahallelerinde metruk ve kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Mamak'ta kaçak yapıların yıkımı sürüyor

Mamak Belediyesi, yıkım çalışmalarıyla ilçenin gelişimine katkı sağlıyor. Kaçak yapılaşmaya karşı yürütülen mücadele kapsamında ilçenin dört bir yanını mercek altına alan Mamak Belediyesi, gerek belediye ekipleri tarafından tespit edilen kaçak yapıları, gerekse vatandaşların ihbarları doğrultusunda belirlenen gecekonduların yıkımını gerçekleştiriyor.

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, tespitleri ve vatandaşların istekleri doğrultusunda Hüseyingazi, Kıbrısköy, Ekin ve Fahrikorutürk Mahallerinde bulunan metruk, kaçak ve riskli yapıları yıktı.

Madde bağımlıları tarafından mesken tutulması nedeniyle sosyal riskler arz eden yapılar, mahalle sakinlerine rahat nefes aldırdı.  Yıkımın ardından ortaya çıkan molozlar, belediye ekipleri tarafından kamyonlara yüklenerek yıkım alanı temizlendi.

Kaçak yapı tespit çalışmaları aralıksız olarak sürerken, önümüzdeki günlerde Demirlibahçe Mahallesi’nde risk oluşturan binaların yıkımı gerçekleşecek.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR