SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 27 Temmuz 2023 02:35

MAMAK'TA FESTİVAL RÜZGARI ESTİ

Mamak Belediyesinin kırsal turizmi canlandırmak amacıyla geçen yıl başlattığı EKOFEST'in ikincisi bu yıl yapıldı. Festivalin adresi Ekolojik Köy, teması ise "Tarımda İklim Değişikliği ve Güvenilir Gıda Arayışı"ydı.

Mamak'ta Festival Rüzgarı Esti

Doğaseverlerin büyük ilgi gösterdiği EKOFEST 2023’te “Tohum Takas Şenliği, Tarımda Yenilikçi Sistemler, Tarımda Biyolojik Mücadele, Yenilikçi Gübreler” dikkat çeken başlıklar arasındaydı. Mamak’ın öne çıkan yöresel lezzetleri; Kutludüğün ekşi maya ekmeği ile ravak yoğurdu festival katılımcılarından tam not aldı. MAKOP tarfından üretilen lavanta ürünleri de yine ilgi odağı idi. Ekolojik Köy’de üretilen ata tohumları ise katılımcıların en merak ettiği stantlar arasındaydı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Ekolojik Köy’ümüzde bu yıl 2. Festivalimizi yapıyoruz. Mamak Belediyesi olarak çevre sorunlarını çözmek, gelecek nesillere yaşanabilir ve kendine yetebilir şehirler ve temiz bir çevre bırakabilmenin gayretiyle çalışıyoruz. Ekolojik Köy’ümüzde tarım belediyeciliği anlamında çocuklarımıza özel atölyeler de düzenliyoruz. Çocuklarımız geliyor, toprağa dokunuyor; çiçek fidesi dikip hasada katılıyor. Çevrenin ve doğanın korunması için yapılabilecek ne varsa elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Festivalimizin düzenlenmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 

Ekolojik yaşamın sürekliliğinin geleceğin inşa edilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Köse, "Her ülkede olduğu gibi ülkemizde de tarım, su kaynakları, doğanın korunması, ormanlar, iklim ve enerji kaynakları ile geri dönüşüm hükûmetimiz ve yerel yönetimlerimizin çok daha ciddiye aldığı konular haline geldi. Bu anlamda ekolojik dengenin korunması kadar sürdürülebilirliği de çok önemli" diye konuştu.

İki gün süren EKOFEST 2023 birbirinden renkli etkinlik ve yarışmalara da ev sahipliği yaptı. İklim ve çevre temalı resimler çizen ve yarışan öğrencilerden dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.