Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.03
%0.06 0.02
Sterlin £
42.84
%0 0
Çeyrek Altın
4239.32
%0.93 38.74
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Yerel Yönetimler Perşembe 11 Temmuz 2024 19:00

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI İLK BİRLEŞİMİ YAPILDI

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz Ayı I. Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığı'nda saat 15.00'te Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk birleşimi yapıldı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya gündemi ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bir konuşma geçekleştirdi. Başkan Er, “Bildiğiniz gibi pazartesi günü akşam saatlerinde Çavuşoğlu sanayi bölgesinde bir yangın meydana geldi. Öncelikle iş yeri sahiplerine ve Malatya’mıza geçmiş olsun diyoruz. Zaten deprem mağduru olan kardeşlerimiz o bölgede bir mekan oluşturmuşlardı. Yangının çıkması tabii ki üzücü bir durum oluşturdu. Bizler de yangının başlamasının akabinde neredeyse hemen olay mahallindeydik. Arkadaşlarımız yangının söndürülmesi noktasında gerçekten çok çaba sarf ettiler. Bu arada tamamen kimyasal malzemeler yandığı için söndürme esnasında ekiplerimiz kendilerini riske de attılar. " dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, geçtiğimiz günlerde Malatya’ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ziyaretinden de bahsederek, rezerv alanları, hak sahiplerinin konutları, dar gelirli aileler için yapılacak konutlar, yeni alanlar konularında görüşmelerin sonuç verdiğini ve Ağustos ayında rezerv alanlarının inşaat çalışmalarının hızlanacağını söyledi.

Başkan Er, alt yapı çalışmalarında yaşanan gelişmeler konusunda da bilgiler vererek, Banazı’daki isale hattı, İkizce’deki kollektör hattı ve Kuluncak’ta ihalesi 30 Temmuz’da yapılacak isale hatları için ciddi hibeler alındığını açıkladı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR