Dolar $
33.07
%-0.02 -0
Euro €
35.98
%0.1 0.03
Sterlin £
42.63
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
4131.92
%0 0
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Pazar 28 Temmuz 2024 19:01

MAKKOP BAŞKANI TEYMUR: MAKKOP OLARAK İLERLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Mamak Kadın Kooperatifi (MAKKOP) Başkanı Saadet Teymur, Üreğil Millet Bahçesi'nde kadınlar tarafından sürdürülen organik tarım faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi.

MAKKOP Başkanı Teymur: MAKKOP olarak ilerlemeye devam edeceğiz

MAKKOP Başkanı Saadet Teymur, doğal kaynakları en etkin şekilde kullanmayı bilen ve “toprağın dilinden anlayan” kadınların bir araya gelerek oluşturdukları MAKKOP'un, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetleri geleceğe taşıdığını belirterek "Kooperatifimizin geleneksel yöntemlerle hazırlanan reçel, salça ve baklagillerin yanında coğrafi tescil işareti almayı başaran iki ürünü var. Bunlardan ilki Ravak yoğurdu, diğeri ise Kutludüğün ekşi mayalı ekmeği," ifadelerini kullandı.

Ravak yoğurdunun özelliklerine değinen Teymur, "10 litre sütten sadece 1 kilo elde edilebilen Ravak yoğurdu, yüksek besin değeriyle eşsiz bir şifa kaynağıdır. Sütün sadece kaymağından elde edilen Ravak yoğurdu, diğer yoğurtlara göre daha katı bir kıvama sahip." dedi. 

Lavanta ürünleri konusunda da açıklamalarda bulunan Teymur, "Üreğil Millet Bahçesi'nde kadınlarımız, yaratıcılıklarını ve becerilerini lavantadan ürettikleri koku kesesi, lavanta yağı, lavanta sabunu, lavanta kolonyası ve lavantalı uyku gözlüğü ile sergiliyorlar.Satışlarımızı Mamak Musiki Muallim Mektebi’nde bulunan satış noktasında ve kendi internet sitemiz üzerinden gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR