Dolar $
32.56
%0.13 0.04
Euro €
34.91
%-0.21 -0.07
Sterlin £
40.7
%-0.25 -0.1
Çeyrek Altın
3992.89
%0.02 0.66
SON DAKİKA
Madencilik Salı 29 Mart 2022 02:23

MADEN HUKUKU SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Madencilik sektörünün potansiyelinin ortaya çıkarılması ve sektörün sorunlarına çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla Türkiye Adalet Akademisi iş birliğiyle İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Ege Maden İhracatçıları Birliği organizatörlüğünde Maden Hukuku Sempozyumu gerçekleştirildi.

Maden Hukuku Sempozyumu gerçekleştirildi

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın DİNÇER, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Sayın Muhittin ÖZDEMİR ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Sayın Ahmet Cüneyt YILMAZ etkinlik açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. 

İMİB Yönetim Kurulu Başkanı DİNÇER, maden kaynaklarına sahip olmayan ülkelerin sanayilerini geliştiremediğini, pandemiyle birlikte sınırların kapanmasının da etkisiyle maden kaynakları bakımından kendi kendine yeterliliğin tüm ülkelerin gündemine girdiğini aktarmıştır. Madencilik faaliyetlerinin hem kamunun hem özel sektörün, aynı zamanda da yargının işbirliğine bağlı olduğunun altını çizen Dinçer, sempozyumun sektör için büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, sempozyumun ülkemize fayda getirmesi dileklerini iletmiştir.



ABONE OL