Dolar $
33.14
%0.16 0.05
Euro €
35.87
%0.24 0.08
Sterlin £
42.61
%0.17 0.07
Çeyrek Altın
4203.01
%0.31 12.8
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Çarşamba 31 Temmuz 2024 07:10

LÜKS SUV SEGMENTİNDE DENGELER ŠKODA KODİAQ İLE DEĞİŞİYOR

Škoda, 2016 yılında tanıttığı ilk nesliyle büyük başarı elde ettiği Kodiaq'ın ikinci neslini Türkiye'de satışa sundu. Etkileyici görünümü, yenilikçi özellikleri ve teknolojileriyle tamamen yeni Škoda Kodiaq lansmana özel olarak 2.499.900 TL'den başlayan fiyatlarla showroomlardaki yerini aldı. Škoda, yeni nesil Kodiaq ile D-SUV segmentinde ilk nesliyle elde ettiği başarıyı daha ileriye taşımayı hedefliyor.

Lüks SUV Segmentinde Dengeler Škoda Kodiaq ile Değişiyor
Markanın yeni “Modern Solid” tasarım dilinin unsurlarıyla tasarlanan Kodiaq, dört farklı donanım seviyesi ve üç farklı motor seçeneğiyle Škoda showroomlarında yerini aldı.

Daha güçlü SUV imajı

Škoda’nın tamamen yeni Kodiaq modeli, ikinci neslinde karakteristik tasarımını daha ileriye taşıdı. Köşeli çamurluklar, TOP LED Matrix farlar, ön panjur ile bütünleşen yatay ışık şeritleri Kodiaq’ın SUV görünümünü güçlendiriyor. Fonksiyonelliği, estetikle birleştiren Kodiaq, ilk bakışta kendine has görünümünü ortaya koyuyor. Her detayıyla aerodinamik bir tasarıma sahip olan Kodiaq’ın sürtünme katsayısı 0.282 cd’ye düşürüldü. Kodiaq’ın arka tasarımı da, aracın geniş iç hacmini gösterecek şekilde karakterize edildi. Ayrıca yeni Kodiaq’ın arka bölümünde daha geniş bir C şekli yer alıyor ve ışıklandırma grubu kristal unsurlarla keskin bir tasarımla bütünleşiyor. Şık tasarımıyla dikkat çeken Kodiaq’ın ölçüleri de artırıldı ve zaten geniş iç hacmi, yeni nesilde daha fazla yaşam alanı sunuyor. Yeni nesil Kodiaq’ın uzunluğu 61 mm artarak 4.758 mm, aks aralığı 3 mm artarak 2.788 mm ve genişliği 2 mm artarak 1.864 mm oldu. Aracın yüksekliği ise 13 mm azaltılarak 1.668 mm olarak tasarlandı. Önceki nesle göre 75 litre artan bagaj hacmi ise 910 litreye çıktı ve segmentinin lideri olarak dikkat çekiyor. koltuklar katlandığında ise, bagaj hacmi 2.105 litreye çıkıyor.

Tamamen yeni ve teknolojik bir kabin

Yeni Kodiaq, tamamen yenilenen kabiniyle birlikte hayatı kolaylaştıran teknolojilerle donatıldı. Serbest duran bilgi-eğlence sistemi 13 inç büyüklükte tercih edilebiliyor. Bununla birlikte merkezi dokunmatik ekranın altında yeni Škoda Akıllı Düğme kontrolleri “Smart Dials” yer alıyor. Bu özellik sayesinde aracın sayısız özelliğine kolayca erişim sağlanabiliyor. Üçlü döner düğme tasarımına sahip bu düğmeler, yüksek dokunsal kalitenin yanı sıra sezgisel bir kullanım da sağlıyor. Basılabilen ve aynı zamanda çevrilebilen bu akıllı düğmelerin her biri, çeşitli araç fonksiyonlarına kolay erişim sağlıyor. Bu düğmelerden, sıcaklık, koltuk ısıtma/soğutma, fan hızı, havalandırma yönü, ses ayarları, sürüş modları veya harita yaklaştırma/uzaklaştırma gibi özellikler yönetilebiliyor. Head-Up Göstergelere sahip olacak Kodiaq, aynı zamanda 10 inç Dijital Gösterge Panelini standart olarak sunuyor. Daha şık ve zarif hale getirilen kabinde, vites kolu direksiyon kolonuna taşınarak yaşam alanında daha fazla pratiklik sunuyor. Kodiaq’ın iç mekânı sürdürülebilirliğe de odaklandı. Koltuk döşemelerinde, kabindeki ve bagaj bölmesindeki halıların yanı sıra tavanda kullanılan tüm kumaşlar yüzde 100 geri dönüştürülmüş polyesterden yapıldı. Yeni Simply Clever özellikleri olarak orta konsolda gizlenebilen saklama bölmesi ve kayar arka koltukların önündeki merkezi tünelde saklama gözü bulunuyor. İkinci nesil Kodiaq’ta da kapı kenarı koruma özelliğine yer verildi.

Zengin donanım seçenekleri

Škoda, Kodiaq modelini lansmandan itibaren ilk etapta Premium ve Prestige olmak üzere iki donanım seviyesiyle sunuyor. Bununla birlikte Sportline donanım seviyesi Ekim ayından itibaren ve RS donanım seviyesi ise 2025 yılında ürün gamına katılacak. Kodiaq modelinin tüm versiyonlarında zengin standart donanımlar sunuluyor. Full LED Matrix Aydınlatma Grubu, Şerit Değiştirme Asistanı (Side Assist), Şerit Takip Asistanı, Ön Bölge Frenleme Asistanı, 7 adet Hava Yastığı gibi güvenlik özellikleri gibi özellikler standart olarak sunulurken, 3 Bölgeli Klima Sistemi,10,25’’ Dijital Gösterge Paneli, Elektrikli Açılabilir Cam Tavan, Elektrikli Sürücü Koltuğu, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi, Isıtmalı Ön Koltuklar ve Elektrikli Bagaj Kapağı, Kablosuz Şarj Sistemi gibi pek çok konfor özelliği de standart donanımlar arasında bulunuyor. Škoda Kodiaq, donanım seviyesine bağlı olarak üst düzey bağlantı ve multimedya deneyimi ile kusursuz bir teknoloji deneyimi sunan 13 inç Multimedya Sistemi, Head-Up Display ve 14 Hoparlörlü Canton Ses Sistemi, Sanal Pedal, Isıtmalı Direksiyon Simidi gibi lüks donanım özelliklerini de sunarak en talepkâr müşteri grupların beklentilerini karşılamayı hedefliyor. Aracın şık tasarımını daha da çekici hale getiren gövde renklerine sahip Kodiaq’ta, Ay Beyazı, Büyülü Siyah, Yarış Mavi, Bronz Altın, Graphite Gri, Gümüş, Kadife Kırmızı ve Çelik Gri tercih edilebiliyor. Kodiaq, ilk nesilde olduğu gibi isteğe bağlı olarak 7 koltuk kapasitesiyle tercih edilebilirken, çok yönlülüğüyle daha geniş ailelere de hitap etmeye devam ediyor.

Üç güçlü motor seçeneği sunuluyor

Tamamen yeni Kodiaq, motor seçenekleriyle de beklentilerin üzerine çıkmayı başarıyor. Türkiye lansmanından itibaren mild hibrit teknolojili 150 HP güce sahip 1.5 litre TSI benzinli motor ve 193 HP güç üreten 2 TDI dizel motor seçenekleriyle tercih edilebiliyor. Bununla birlikte 2025 yılından itibaren Kodiaq RS ile birlikte 265 HP’lik 2 TSI benzinli motora sahip motor seçeneği de sunulacak. 150 PS güç ve 250 Nm tork değerine sahip 1.5 litre TSI motorlu Kodiaq, önden çekişli olarak tercih ediliyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 9.7 saniyede tamamlıyor. Mild hibrit teknolojisiyle yüksek verimliliğe sahip model, 100 kilometrede 6 litreye varan ortalama tüketimle önceki nesle göre 100 km’de yaklaşık 1 litre daha az yakıt tüketiyor.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR