Dolar $
%
Euro €
%
Sterlin £
%
Çeyrek Altın
%
SON DAKİKA
GÜNDEM Pazartesi 19 Ağustos 2024 12:13

LONCA GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ'NİN 10. DÖNEMİNE 11 STARTUP SEÇİLDİ

Kuveyt Türk tarafından 2017'de kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, 10. dönem programına 11 startup'la başladı.

Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 10. dönemine 11 startup seçildi

Bankadan yapılan açıklamaya göre, ilk 9 dönemde binlerce başvuru arasından seçilen ve 6 aylık eğitim döneminin ardından 90 girişimi mezun eden merkez, yeni döneminde de girişimcileri iş dünyasına hazırlayacak.

300'ü aşkın başvurunun yapıldığı Lonca'nın yeni dönemine 11 startup seçildi.

Lonca, başta nakit hibe desteği olmak üzere 6 aylık program boyunca özel eğitim ve danışmanlık, proje bazlı mentörlük, etkinlik ve fuarlara katılım, açık ofis ve AR-GE desteği, PoC imkanı, bankayla iş birliği fırsatıyla birlikte API erişimi gibi avantajlar sunuyor.

Merkez, yeni dönemde girişimlere 250 bin lira nakit hibe ve 50 bin lira AR-GE desteği olmak üzere toplamda 300 bin liraya kadar katkıda bulunacak.

Programda yer alan ekipler, Lonca'nın sunduğu kişiselleştirilmiş destek modeliyle işlerini geliştirerek, bankanın yatırımcısı olduğu Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile yatırım alma önceliğine sahip olacak. Ayrıca Lonca, erken aşama girişimlerin hızla gelişip büyümelerine destek olacak olan yeni bir fonla girişimcilerin ihtiyaç duydukları finansal desteği sağlayarak, daha hızlı bir büyüme ve ölçeklenme süreci yaşamalarına olanak tanıyacak.

10. dönem programına seçilen 11 startup şu şekilde:

"Carbon Gate,CorPal, Cynte, Kampania, Madlen, Meditechlabs, Shipsider, Skymod, Stash, Upsonic, Urth."