Dolar $
33.63
%0.08 0.02
Euro €
37.16
%0.44 0.16
Sterlin £
43.24
%0.25 0.11
Çeyrek Altın
4344.98
%0.33 14.31
SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 15 Ağustos 2024 02:53

LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN YETENEKLERİNİ DÜNYAYA AÇIYOR

Müşterilerine sunduğu uçtan uca kusursuz lojistik hizmetleriyle sektörüne liderlik eden, DHL Group'un taşımacılık uzmanı kolu DHL Global Forwarding, sektördeki yetenekli isimleri dünya sahnesine çıkarıyor. Şirketin son 5 yılda üçü üst düzey ve üçü orta düzey yönetici olmak üzere toplam 19 Türk çalışanı yurt dışına transfer oldu.

Lojistik sektörünün yeteneklerini dünyaya açıyor

200’ün üzerinde ülkede faaliyet göstererek dünyanın en büyük organizasyonları arasında yer alan lojistik devi DHL Group, çalışanlarına ülkeler ve iş üniteleri arası geçiş fırsatları sunarak hem kariyer gelişimini destekliyor hem de yetenekleri en verimli şekilde kullanıyor. DHL’in insan kaynakları konusundaki gelişmişliğini gözler önüne seren bu yaklaşımı doğrultusunda çalışmalarını sürdüren DHL’in uzman taşımacılık kolu DHL Global Forwarding ise DHL Group içinde en önemli yetenek havuzlarından biri olarak öne çıkıyor.

 

Türkiye’den dünyaya açılan yetenek havuzu

Son 5 yılda, DHL Global Forwarding bünyesindeki üçü üst düzey, üçü orta düzey yönetici olmak üzere toplam 19 Türk çalışanı yurt dışına transfer oldu. Bu başarı, Türkiye’nin jeopolitik konumunun ve lojistik sektöründeki öneminin bir yansıması olarak öne çıkıyor. Ortadoğu’yu Avrupa’ya bağlayan pazarda, DHL Global Forwarding ile lojistik tecrübesi edinmiş Türk çalışanlar, dünyanın her yerinde iş fırsatları yakalayarak bilgi ve deneyimleri ile büyük iş ortamlarına büyük fayda sağlıyor. Türk yeteneklerin yurt dışında rağbet görme nedenlerinden birinin kültürel özellikler olduğunu belirten DHL Global Forwarding Türkiye ve Lübnan İnsan Kaynakları Yöneticisi İlknur Beyazıt, “Türkiye’de inanılmaz bir kültürel çeşitlilik, zenginlik söz konusu; ama bu topraklarda yetişen birçoğumuzun en önemli ortak özellikleri çalışkanlık, dayanıklılık ve esneklik. Türk yetenekler, sorumluluk duygusu ve azim ile bir iş sonuçlanana kadar çalışması, zorluklar karşısında kolay kolay pes etmemesi, insan ilişkilerini ve iletişimi en etkin şekilde kullanarak sonuç odaklı bir yaklaşım benimsemesi gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor” dedi.

Kariyer fırsatları ve geçişler değişiklik gösteriyor

İş imkanları konusunda tam bir şeffaflık ve herkes için eşit fırsat yaklaşımını benimseyen DHL Global Forwarding bünyesindeki Türk çalışanların geçiş yaptığı ülkeler ve roller çeşitlilik gösteriyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlknur Beyazıt, “Türkiye olarak bir parçası olduğumuz Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’ndeki ülkeler ile Dubai’deki bölge ofisimize geçişler olabildiği gibi, Avrupa ve Amerika’daki ülke operasyonlarına, bölge ofislerine ve Almanya’daki global ofisimize de transferler söz konusu. Yurt dışında bir kariyer fırsatı yakalamak için yönetsel seviyede olmak da gerekmiyor. DHL Global Forwarding’te çalışıp da son 5 yılda yurt dışına giden 19 arkadaşımızın 13’ü uzman seviyesindeydi ve zaman içinde onların kariyerlerinde ilerleyerek yönetsel seviyelere geldiklerini görmek de bizler için çok sevindirici. DHL grup içindeki iş imkanları konusunda tam bir şeffaflık ve herkes için eşit fırsat yaklaşımı benimseniyor. Career Marketplace isimli dijital platformumuz ile tüm çalışanlarımız tüm DHL Group içindeki iş fırsatlarını görüntüleyerek başvuru yapabiliyor, yapay zeka desteğiyle mevcut fırsatlarla ilgili kendileri için özelleştirilmiş öneriler alabiliyor ve hedef rollerine ulaşmak için gelişim alanları konusunda farkındalık edinerek destek talep edebiliyor.”

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250