Dolar $
32.67
%0.26 0.08
Euro €
35.41
%0.33 0.11
Sterlin £
42.03
%0.36 0.15
Çeyrek Altın
4090.72
%1.72 68.27
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | Giyim ve tekstil Perşembe 04 Temmuz 2024 16:26

LENZİNG, UZUN SÜRE YUMUŞAKLIĞINI KORUYAN YENİ SİYAH HAVLU KOLEKSİYONU'NU TANITTI

Lenzing'in en yeni "Siyah Havlu Koleksiyonu"nda, TENCEL™ Modal ve LENZING™ ECOVERO™ Viskon siyah elyaftan üretilen altı temel günlük kişisel bakım ürünü yer alıyor.

Lenzing, uzun süre yumuşaklığını koruyan yeni Siyah Havlu Koleksiyonu'nu tanıttı

Ağaç bazlı özel elyafların önde gelen küresel üreticisi Lenzing Grubu, LENZING™ ECOVERO™ markalı siyah viskon elyaf ve TENCEL™ markalı siyah modal elyaftan üretilen yeni “Siyah Havlu Koleksiyonu”nu piyasaya çıkardığını duyurdu. Koleksiyonda makyaj temizleme pedi ve havlusundan spor havlusu, banyo havlusu, el havlusu, saç bonesi ve plaj havlusuna kadar yıkanabilir ve yeniden kullanılabilir altı temel günlük yüz ve vücut bakım ürünü yer alıyor. Tüm ürünler, tüketicilerin günlük yaşamın her alanında kaliteli ve sorumlu kişisel bakım ürünlerine yönelik farklı ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. Sorumlu[1] bir şekilde üretilen malzemelerden yapılan Black Towel Koleksiyonu, genellikle tek kullanımlık geleneksel makyaj temizleme ürünlerine ve sık kullanım nedeniyle lekelenen veya rengi solan yeniden kullanılabilir havlulara bir alternatif sunuyor. Bu koleksiyon, olağanüstü dayanıklılığı, yumuşaklığı ve canlı renkleriyle tüketicilere eşsiz bir deneyim yaşatacak.

Günlük kullanım için daha yumuşak ve dayanıklı

Siyah Havlu Koleksiyonu, pamuk, TENCEL™ Modal siyah elyaf veya LENZING™ ECOVERO™ Viskon siyah elyaf karışımının dayanıklılık kazandırdığı benzersiz bir kumaş kompozisyonu ile dokundu. Defalarca yıkamadan sonra bile yumuşaklığından bir şey kaybetmeyen bu ürünler, tekrar kullanım için ideal. Kontrollü veya sertifikalı ağaç kaynaklarından elde edilen bu özel elyaflar, en az %50 daha az karbon emisyonu ve su tüketimi ile kaynak tasarrufu sağlayan süreçlerle1 üretiliyor. Ayrıca, LENZING™ ECOVERO™ Viskon siyah elyaflar, yaşam döngülerinin sonunda biyolojik olarak parçalanabilir ve kompostlanabilir sertifikaya sahip.[2] Sorumlu bir şekilde üretilen yeniden kullanılabilir bu havlu koleksiyonu, günlük bakım rutinlerinin karbon ayak izini1 en aza indirmek isteyenler için mükemmel bir çözüm sunuyor.

Kaynak tasarrufu sağlayan boyama süreçleri sayesinde uzun ömürlü canlı renkler

Siyah renk alternatiflerine zengin bir çeşit sunan bu havlular, siyah renk pigmentlerinin doğrudan elyafa katıldığı “spin-dyeing” tekniğiyle elyaf aşamasında boyanıyor. %50 daha az enerji ve su3kullanılan ve boyama sonrası durulama gerektirmeyen bu benzersiz süreçte, geleneksel boyama yöntemlerine kıyasla karbon ayak izinde %60 oranında bir azalma sağlanıyor[3]. Bu süreç birkaç yıkamadan sonra4 bile renk yoğunluğunun korunmasına yardımcı olarak sivilce kremi gibi maddelerle temastan kaynaklanan krem lekelerinin de oluşumunu azaltabiliyor. Yüksek renk haslığı sayesinde tüketicilerin yıkama sırasında siyah rengin diğer giysileri boyamasından korkmalarına da gerek kalmıyor. Koleksiyonun spor havluları ve plaj havlularının klora dayanıklılığı, musluk suyunda ve havuzlarda klordan kaynaklanan renk solması ve kumaş yıpranmasını en aza indiriyor. Bu özellik, havluların rengini ve kalitesini daha uzun süre korumasına yardımcı olarak sık değiştirme ihtiyacını azaltıyor.

Lenzing Tekstil Departmanı Global İş Geliştirme Başkanı Ebru Bayramoğlu, "Tek kullanımlık pamuklu havlular, yıkanabilir mikrofiber ve yüz havluları gibi makyaj temizleme havlularının çoğu %100 pamuktan üretiliyor. Tüketiciler günlük temel yüz ve vücut bakım ürünlerinin çevresel etkileri konusunda giderek bilinçlendikçe, Lenzing olarak selüloz elyaflarımızı alternatif olarak pazara sunmayı bir fırsat olarak görüyoruz. Değer zinciri ortaklarımızla iş birliği içinde geliştirdiğimiz bu “Siyah Havlu Koleksiyonu”, çeşitli perakende satış noktalarında sergilenecek ve gelecek ticari etkinliklerde ön plana çıkan ilham verici bir ürün olacak. Defalarca yıkamadan sonra bile sıra dışı yumuşaklığını ve dayanıklılığını koruyan koleksiyonumuz, günlük kişisel bakım rutinleri ile fark yaratmak isteyen bilinçli tüketicilerin popüler tercihi haline gelmesini hedefliyoruz” dedi. 

Veritas Tekstil Araştırma ve Geliştirme Koordinatörü Mustafa Soylu ise "İlk Siyah Havlu Koleksiyonumuzu Lenzing ile birlikte geliştirmekten gurur duyuyoruz. Tüketicilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayan pratik ürünler tasarlarken farklı elyaf karışımlarını ve kumaş kompozisyonlarını denemeyi seviyoruz. Bu yeni koleksiyonumuzla, daha fazla marka ve tüketicinin günlük alışkanlıklarında ufak değişikliklerle dünyaya karşı daha hassas ve nazik olabileceklerini fark etmelerini umuyoruz" şeklinde konuştu. 

ABONE OL