Dolar $
33.02
%0.24 0.08
Euro €
35.8
%-0.01 -0
Sterlin £
42.36
%-0.12 -0.05
Çeyrek Altın
4143.04
%-0.04 -1.81
SON DAKİKA
Umut Çelik | GÜNCEL Pazartesi 05 Şubat 2024 13:46

LENZİNG, TENCEL™ LYOCELL ELYAFLARININ ESNEK KUMAŞLAR İÇİN ALTERNATİF MALZEME OLARAK YENİ POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARIYOR

TENCEL™ Lyocell elyafların kullanıldığı esnek kumaşlar, bakımı kolaylığı ve konfor sunarken, hafif giyim için sonsuz tasarım olasılıkları sağlıyor.

Lenzing, TENCEL™ Lyocell elyaflarının esnek kumaşlar için alternatif malzeme olarak yeni potansiyelini ortaya çıkarıyor

Ağaç bazlı özel elyafların önde gelen küresel üreticisi Lenzing Group, kullanıcı konforunu artıran esnek kumaşlar için özel tasarlanan TENCEL™ markalı lyocell elyaflar için yeni bir işleme tekniği geliştirdi. Yeni çözüm, sorumlu üretim yöntemlerine bağlı kalarak ekstra esneme ve toparlanma özellikleri sunarken, fosil içermeyen bir alternatif de sunuyor. 

Yeni inovasyon ile daha fazla esneklik ve bakım kolaylığı 

Lenzing'in yeni işleme tekniği, kumaş ön işlemiyle birleştirilmiş TENCEL™ Lyocell elyafları içeren dokuma kumaşın yeniden tasarlanmasını içeriyor. Islak işlem sırasında TENCEL™ Lyocell elyafların çapında önemli bir şişme meydana geliyor. Bu özellik enine iplik kıvrımlarının artmasına neden olarak daha iyi bir iyileşmeyle[1] esneyen, kolayca büzülmeyen ve kırışmayan, evde yıkandıktan[2] sonra bile pürüzsüz bir görünüm sağlayan bir kumaş özelliği yaratıyor. 

Lenzing Kumaş Teknik Pazarlama ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rex Mok, “Teknik inovasyonumuz, TENCEL™ Lyocell elyafların vücutla daha uyumlu esnek kumaşlar üretmek[3] için potansiyelini ortaya çıkarıyor. Bu, düşük gramajlı giyim için ideal konforu sağlarken kolay bakım özelliklerini de kumaşa ekliyor." dedi.  Mok, sözlerine şu şekilde devam etti: "Tekstil sektöründeki sorumlu üretim uygulamalarını teşvik etme konusundaki taahhüdümüzü sürdürüyoruz. Son inovasyonumuzu kumaş üreticisi ortaklarımızla paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Birlikte, tekstil değer zincirinde fosil yakıt esaslı malzemelerin azaltılması yönünde önemli adımlar atarak aynı zamanda konforu ve malzeme performansını da geliştiriyoruz."

Ortaklarla birlikte daha sürdürülebilir bir geleceğe… 

Lenzing, bu konuda bir adım daha ileri giderek kumaş geliştirmedeki kapsamlı desteğini üretici partnerlerine kadar genişletti. TENCEL™ Lyocell elyafları kullanılarak üretilen streç kumaşlar, kumaşın esneme ve toparlanma özellikleri[4] açısından uluslararası standartları karşılıyor. Lenzing ile yapılan iş birliği, fabrikaların ve markaların, özellikle spor giyim, atletik giyim ve ev tekstili gibi sektörlerde sorumlu yöntemlerle üretilen konforlu giysilere yönelik artan tüketici talebini karşılarken, sınırsız tasarım olanaklarının ortaya çıkmasına da olanak tanıyor. 

Geleneksel sentetik malzemelere fosil yakıt içermeyen bir alternatif olan TENCEL™ Lyocell elyaflar, kontrollü ve sertifikalı ağaç kaynaklarından elde ediliyor ve kaynak tasarrufu[5]sağlayan kapalı döngü üretim sürecinden geçiyor. Bu elyaflar ayrıca, son ürün aşamasında da tanınarak kaynaklarına kadar izlenebiliyor. Bu teknoloji tedarik zincirinde daha fazla sorumluluk ve şeffaflık sağlanmasına da katkıda bulunuyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR