SON DAKİKA
Savunma Salı 29 Temmuz 2025 10:17

LENTATEK'İN İHA VE YAKIT PİLİ SİSTEMLERİ IDEF'TE İLGİ GÖRDÜ

Savunma ve teknoloji şirketi Lentatek, Türkiye'de iki yılda bir düzenlenen 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2025) kapsamında, yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği ileri teknoloji ürünlerini sergiledi.

Lentatek'in iha ve yakıt pili sistemleri IDEF'te ilgi gördü

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve Milli Savunma Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen fuar, savunma, güvenlik, havacılık ve uzay teknolojilerinde önemli yeniliklere sahne oldu.

Lentatek, insansız ve otonom sistemler alanındaki son teknolojilerini, hidrojen ve yakıt pili konularındaki çalışmalarını fuar boyunca ziyaretçilere tanıttı. Şirketin dikkat çeken ürünlerinden biri, “KARAYEL İHA” sisteminin SATCOM kabiliyetine sahip yeni versiyonu oldu. Geceden gündüze, bulutlu ortamlarda keşif ve gözetleme yapabilen bu sistem, SAR sensörüyle donatıldı. Anlık hedef tespiti, otonom uçuş ve seyrüsefer yetenekleriyle öne çıkan KARAYEL, görüş hattının ötesinde hedef takibi ve imhasına imkan sağlıyor.

Fuarda ayrıca Lentatek’in oyun değiştirici özellik taşıyan “Dolanan Mühimmat Sistemleri” yoğun ilgi gördü. Hava savunma sistemlerini baskılama, imha etme görevlerine ek olarak farklı hedef tiplerinin tespiti ve imhasında görev alan bu sistemler, tespit ettiği hedefleri algılama, takip ve imha etme kabiliyetiyle dikkat çekiyor. Üzerinde bulunan gelişmiş algoritmalar sayesinde hedef hareket halindeyken bile takibi ve imhası mümkün hale geliyor.