Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Teknoloji Salı 11 Haziran 2024 10:28

LENOVO, YOGA SLİM 7X VE THİNKPAD T14S GEN 6 İLE YENİ NESİL COPİLOT+ BİLGİSAYARLARIN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Lenovo™, Snapdragon® X Elite destekli ilk yeni nesil Copilot+ bilgisayarları olan Lenovo Yoga™ Slim 7x ve Lenovo ThinkPad™ T14s Gen 6'yı çıkardı. Bilgisayar sektörü yapay zeka çağının yeni aşamasına adım atarken Lenovo, bilgisayar portföyünün genelinde kişisel bilişimde kişiselleştirmeyi üst seviyelere çıkarmaya artık hazır. Görevlerin akıllı, yazılım destekli ve yerel olarak işlenmesi ve artan üretkenlik, yaratıcılık ve güvenlik özellikleriyle bu Copilot+ bilgisayarlar, bilgisayarlarla etkileşimde yepyeni bir deneyim sunuyor.

Lenovo, Yoga Slim 7x ve ThinkPad T14s Gen 6 ile Yeni Nesil Copilot+ Bilgisayarların Gücüne Güç Katıyor

Lenovo; tüketiciler ve iş kullanıcıları için iki yeni dizüstü bilgisayar olan Lenovo Yoga Slim 7x ve Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 olmak üzere, halihazırda kapsamlı olan yapay zekaya hazır cihaz, yazılım ve optimize hizmet portföyünü genişletiyor. 

Qualcomm Technologies'in 12 çekirdekli Qualcomm Oryon™ CPU, Qualcomm Adreno™ GPU ve özel bir Qualcomm Hexagon™ NPU (nöral işlem birimi) özelliğine sahip yeni Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan yeni dizüstü bilgisayarlar, saniyede 45 trilyon işleme (TOPS) kadar olmak üzere en hızlı yapay zeka NPU işleme özelliğiyle watt başına öncü bilgisayar performansı1 sunuyor. Microsoft ve Copilot+'ın en yeni geliştirmeleriyle kullanıcılar artık çevrimdışıyken bile Büyük Dil Modeli (LLM) özelliklerine erişerek kesintisiz üretkenlik ve yaratıcılık olanaklarından yararlanabilecek. 

Yapay zeka bilgisayar inovasyonunda yeni standartları belirleyecek

En yeni Lenovo dizüstü bilgisayarlar, kullanıcıların kapsamlı Copilot+ bilgi tabanına adım atarak sınırsız yaratıcı olanakları keşfetmesini sağlıyor. Copilot+, üretken yapay zeka ve makine öğreniminden yararlanarak ilgi çekici metinler oluşturma, ilgi çekici görseller oluşturma ve yaygın üretkenlik görevlerini akıcılaştırma konusunda destek sağlıyor. Çevrimiçi çalışma akıcılığında çevrimdışı çalışma olanağıyla Yoga Slim 7x ve ThinkPad T14s Gen 6, yapay zeka bilgisayar inovasyonunda yeni standartları belirleyerek, son kullanıcılara fütüristik ve akıcı bir deneyim vaat ediyor.

Lenovo Akıllı Cihazlar Grubu Başkanı Luca Rossi, konu ile ilgili şunları söyledi: "30 yılda bir görülen bir kırılma noktası olarak yapay zeka bilgisayarları çağının başlangıcına tanıklık ettiğimiz bu dönemde, dünya genelindeki müşterilere en kapsamlı yapay zekaya hazır cihaz, yapay zeka destekli çözüm ve yapay zeka için optimize edilmiş deneyim portföylerinden birini sunmak gurur verici. Lenovo Yoga Slim 7x ve ThinkPad T14s Gen 6, Lenovo'nun çok günlük pil ömrü ile kullanıcılara kişiselleştirme ve kontrol konusunda en üst düzeyde güç vererek yaratıcı ifade ve benzersiz üretkenlik için onların sınırsız potansiyelini ortaya çıkaran daha hızlı, daha güvenli istemci tabanlı işleme dahil olmak üzere yapay zekanın yeni gücünden yararlanan cihaz portföyünün en yeni üyeleri." 

Lenovo Yoga Slim 7x— Yaratıcılığın Daha Akıllı Yolu

Yapay zeka destekli Lenovo Yoga Slim 7x ile içerik üreticiler, nerede olurlarsa olsunlar, düzenleme, görüntü oluşturma ve işleme süreçlerine daha az zaman ayırabilecek. Lenovo Yoga Slim 7x'in Snapdragon X Elite işlemcisinde bulunan Hexagon NPU, yaratıcı profesyoneller için metinden görüntüye, gelişmiş fotoğraf ve video düzenleme işlevleri, metin oluşturma ve düzenleme geri bildirimi gibi özelliklere ve yeni yaratıcı çalışmalar için zaman kazandıran daha fazla işleve dahili erişim sunuyor. Daha akıllı kullanıcı deneyimleri arasında, gelişmiş kamera ve çağrı kalitesi ve işlevleri, yüksek kaliteli kayıpsız ses, 4K çevrimiçi yayın, daha hızlı internet bağlantısı ve gelişmiş güvenlik özellikleri yer alıyor. Bu da, Lenovo Yoga Slim 7x'in karmaşık işleri dahi hızlı bir şekilde yerine getirirken, işlem yükü azaldığında son derece yüksek güç verimliliğiyle 70 Wh pilden günlerce süren pil ömrü çıkarması, böylece fikir akışının hiçbir zaman kesilmek zorunda kalmaması anlamına geliyor. Lenovo AI Core da Snapdragon X Elite işlemciyle birlikte çalışıp tam kullanıcı senaryosunu akıllı bir biçimde belirleyerek, güç ve verimliliği gerçekleştirilecek göreve göre dinamik olarak ayarlar. Bu da, yaratıcılık ilhamının geldiği her zaman ve her yerde harekete geçmeye hazır olan ince ve taşınabilir bir cihazda yapay zeka destekli güçlü özelliklere erişim sağlar.

1,28 kg (2,82 lbs) ve 12,9 mm (0,50") başlangıç ölçülerine sahip Lenovo Yoga Slim 7x, güçlü olduğu kadar taşınabilir de. Lenovo Yoga Slim 7x'te üretilen içerikler, ürünün %100 sRGB ve P3 renk gamı desteğinin yanı sıra TUV Rheinland Düşük Mavi Işık desteğine ve canlı renkleriyle 14,5" 16:10 3K 90 Hz 1000 nit maksimum parlaklığa sahip pureSight OLED dokunmatik panelde hayat buluyor. FHD MIPI IR Web Kamerası, görüntülü aramalarda daha net görüntü sağlar ve daha net konuşmalar için dört Voice ID mikrofona sahiptir. Lenovo Premium Suite'in dört hoparlörlü, üstün ses sistemi, seste de gerçeğe yakın bir netlik sunar. Premium Suite klavye, her çanak tuşta 1,5 mm tuş hareketine sahiptir. Daha kalıcı yağ önleme özelliklerine sahip yeni Yoga kaplamanın eklenmesi yazma hissini ve konforunu artırırken, 135x80 mm'ye kadar trackpad, hareket halinde daha fazla hassasiyet sunar. 

Lenovo Yoga Slim 7x, plastiksiz ambalaj malzemesiyle tasarım ve ambalajında da kaynakları verimli bir şekilde kullanır. FSC™ sertifikalı kağıt ve diğer kontrollü malzemelerden3 üretilen kutularda gelen ürünün yastıklamasında kuru preslenmiş kağıt hamuru kullanılır ve ürünle birlikte verilen sistem çantası hızla yenilenebilir bambu lifinden üretilir. 

İş için Tasarlanan ThinkPad T14s Gen 6

Lenovo'nun ilk ticari yeni nesil Copilot+ bilgisayarı olan ThinkPad T14s Gen 6, yapay zeka destekli bilgisayarların ticari kullanım alanında önemli bir sıçrama niteliğinde. Entegre Adreno GPU ve yerleşik AI motoruna sahip gelişmiş Snapdragon X Elite işlemcisiyle ThinkPad T14s Gen 6, Windows dizüstü iş bilgisayarları için performans ve verimlilik konusunda yeni bir referans noktası belirleyen üstün bir kullanıcı deneyimi vaat ediyor. Entegre 45 TOPS NPU, üretkenliği artırmaya ve kesintisiz oluşturma süreçlerini kolaylaştırma odaklı üstün yerleşik yapay zeka özellikleri sunuyor. Lenovo ThinkPad T14s Gen 6, kullanıcıların yeni yaratıcılık araçlarıyla sonsuz yaratıcılık olanaklarını keşfetmesine olanak tanıyor. Copilot+; üretken yapay zeka ve makine öğrenmesinin gücüyle yaygın üretkenlik görevlerinin basitleştirilmesine yardımcı olurken, Microsoft 365 uygulamalarında kesintisiz entegrasyon5 ile iş verimliliği, kullanıcının parmaklarının ucunda kişiselleştirilmiş bir yapay zeka destekli yardımcıya sahip olmak gibi.

64 GB'a kadar yüksek hızlı LPDDR5x bellek6 ile dar çerçeveli 14" ultra ince form faktörüne sahip ThinkPad T14s Gen 6, profesyonellerin istediği gelişmişlik düzeyini sunuyor. Kullanıcılar, gizlilik için fiziksel kamera perdeli FHD+IR MIPI kameraya sahip kullanışlı iletişim çubuğuyla olağanüstü bir video iş birliği deneyimi yaşayacak. Wi-Fi 7 ve isteğe bağlı 5G sub 6 özellikleri6 ile internete bağlı kalabilen kullanıcılar, nerede olurlarsa olsunlar, sürekli bağlantı kullanabilirken 58 Wh pilden yararlanarak düşük güç tüketimiyle daha fazla enerji verimliliğine sahip ekran paneli sayesinde çok günlük pil ömrünün2keyfini çıkarabilir.

İşletmeler için Snapdragon üzerinde Windows

Lenovo, Qualcomm Technologies ve Microsoft, uzun süreli üç yönlü iş birliğiyle, Snapdragon destekli Windows üzerinde Bağımsız Yazılım Tedarikçilerinin (ISV) yerleşik işlevsellik için optimize edilmiş yüzden fazla kurumsal yazılım uygulamalarını içeren kapsamlı bir liste hazırladı. İleri görüşlü bir yaklaşımla cihaz yönetimi, iş birliği, üretkenlik ve yongadan buluta güvenlik gibi görev için kritik alanlara yoğunlaşan ortak çalışmalar, üstün verimlilik ve koruma sağlamak için tasarlanmış yapay zeka teknolojisini kullanan DynamoAI gibi, en yeni ticari katma değerli yazılım şirketleri ile aktif iş ortaklığı sağlıyor4

Yapay zeka çağında şirketlerin cihazlarını ve verilerini sürekli muhafaza ederken gizliliği korumak kritik öneme sahip. 6. Nesil ThinkPad T14s, verimlilikten ödün vermeden korumaya öncelik veren sağlam ThinkShield güvenlik özellikleri ve çözümleriyle her uç noktada riskleri yönetmenize ve en aza indirmenize yardımcı oluyor.  Örneğin, SentinelOne gibi yazılım ortakları, işletmelerin fidye yazılımlarına karşı sağlam ve çok katmanlı bir savunma sunmasına olanak tanıyor. Bunun yanında ThinkShield, güvenli önyükleme süreciyle yapay zeka destekli tehdit algılama ve kendini onaran bellenim, Microsoft Pluton çözümüne sahip Qualcomm Güvenli İşleme Birimiyle iş birliği içinde çalışan genel sistem güvenliği için sağlam bir temel sağlıyor.

 

ABONE OL