Dolar $
33.1
%0.3 0.09
Euro €
36.01
%0.01 0
Sterlin £
42.92
%0.16 0.06
Çeyrek Altın
4255.85
%1.33 55.07
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Salı 16 Temmuz 2024 11:01

LEFKOŞA BELEDİYE BAŞKANI HARMANCI'DAN BORNOVA'YA ZİYARET

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, belediye meclis üyeleriyle birlikte Bornova'yı ziyaret etti.

Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı'dan Bornova'ya ziyaret

Ziyaret, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin makamında başladı. İlk durak, Kurtuluş Savaşı'nın sembolik alanlarından biri olan Belkahve'de bulunan Ata Anı Evi oldu. Bornovalı tarihçi Altan Altın, Lefkoşa heyetine mekanın tarihi ve Bornova Belediyesi'nin restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Heyet, İzmir’in bilinen tarihini 8 bin 500 yıl öncesine dayandıran kazıların sürdüğü Yeşilova Höyüğü ve Bornova Belediyesi’nin kazı alanında ziyarete açtığı Ziyaretçi Merkezi’ni de ziyaret etti. Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Lefkoşa heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Kurumsal olarak ilişkilerimizi daha da ileri boyutlara taşımak istiyoruz. Bu anlamda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın adını ilçemizdeki bir parka vermeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Ziyaretin son durağı, 9 Kent Market Şubesi ve Doğanlar’daki Vedat Dalokay Kent Market Şubesi oldu. Lefkoşa Belediye Başkanı’na Türkiye’ye örnek olan bu sosyal belediyecilik uygulaması hakkında bilgi verildi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR