Dolar $
32.92
%0.22 0.07
Euro €
35.18
%-0.17 -0.06
Sterlin £
41.6
%-0.21 -0.08
Çeyrek Altın
3991.51
%-0.27 -10.6
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Perakende Cuma 21 Haziran 2024 09:41

LEE VE WRANGLER'DAN İLERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

200 yılı aşkın deneyimi, orijinal, zamansız ve güncel tasarımlarıyla öne çıkan ikonik denim markaları Lee ve Wrangler, sürdürülebilirlik alanında fark yaratan bir proje gerçekleştirdi.

Lee ve Wrangler'dan ileri dönüşüm projesi

 Proje ile atık denim ürünleri öğrencilerin ileri dönüşüm tasarımlarıyla yeniden hayat bularak Lee ve Wrangler vitrinlerinde sergileniyor. Çevreci ve sürdürülebilir bir iç mimari yaklaşımıyla tasarlanmış ilk mağazasını kısa süre önce Cevahir AVM’de açan Lee ve Wrangler markaları sürdürülebilirlik yolunda attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençleri destelemek için Lee ve Wrangler, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencileri Yaren İştenoğlu ve Beril Ortaç ile ilham verici bir iş birliğine imza attı. Öğrencilerin el sanatları tekniğinden esinlenerek ileri dönüştürdükleri kıyafetler, Lee ve Wrangler mağazalarının vitrininde yerlerini aldı.

Atık denimlerden ileri dönüştürülmüş kıyafetler

Altı haftalık proje sürecinde öğrenciler, Kintsugi, Sashiko ve Siyanotip isimli el sanatları tekniklerinden yararlandı. Beril Ortaç’ın denim kırpıklarından ileri dönüştürerek yarattığı kıyafette, ilhamını Japon zanaat teknikleri Kintsugi ve Sashiko’dan aldı. Kırılan seramikleri altınla onarma sanatı Kintsugi kusurları güzelliğe dönüştürme yaklaşımını benimserken, geleneksel dikiş tekniklerinden biri olan Sashiko ise koleksiyona ait parçaların yapısına da yansıyan birlik ve beraberliği simgeliyor. Yaren İştenoğlu’nun faydalandığı, kağıt ya da kumaşa mavi-beyaz eserler oluşturma olanağı tanıyan Siyanotip yöntemi ise 1800’lü yıllarda mimar ve mühendislerin büyük planlarını kopyalamak için geliştirildi.

Bir ay boyunca sergilenecek

Kintsugi & Sashiko ve Siyanotip teknikleriyle eşsiz sürdürülebilir tasarımları hayata geçiren öğrencilerin eserleri, Lee ve Wrangler’ın İstinye ve Cevahir AVM mağazalarının vitrinlerinde bir ay boyunca sergileniyor.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR