Dolar $
32.9
%-0.03 -0.01
Euro €
35.75
%-0.27 -0.09
Sterlin £
42.49
%-0.22 -0.09
Çeyrek Altın
4170.47
%0.35 14.17
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazartesi 22 Temmuz 2024 11:00

LAZZARİNİ: İSRAİL GÜÇLERİ, GAZZE'YE GİDEN BİR BM KONVOYUNA ATEŞ AÇTI

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, dün İsrail güçleri tarafından Gazze'ye giden bir Birleşmiş Milletler (BM) konvoyuna ateş açıldığını duyurdu.

Lazzarini: İsrail güçleri, Gazze'ye giden bir BM konvoyuna ateş açtı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, dün İsrail güçleri tarafından Gazze'ye giden bir Birleşmiş Milletler (BM) konvoyuna yoğun ateş açıldığını söyledi.

Can kaybı yaşanmadığını ekiplerin o an eğilip siper almak zorunda kaldığını bildiren Lazzarini "Ekipler, BM işaretli zırhlı araçlarla ve BM yelekleri giyerek seyahat ediyorlardı" dedi.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, insani yardım çalışanlarının hedef olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Araçlardan biri, Wadi Gazze'nin güneyindeki İsrail kontrol noktasının hemen önünde beklerken en az beş kurşun isabet aldı. Araç ağır hasar aldı ve konvoydan ayrıldı. Ekipler tekrar bir araya geldi ve sonunda Gazze şehrine ulaştı. Diğer tüm benzer BM hareketlerinde olduğu gibi, bu hareket de İsrail yetkilileri tarafından koordine edilmiş ve onaylanmıştı. Sorumlular hesap vermeli."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR