Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.06
%0.14 0.05
Sterlin £
42.9
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
4238.54
%0.92 37.98
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Perşembe 11 Temmuz 2024 14:00

KUZEY MAKEDONYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MANASİJEVSKİ'DEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ'A ZİYARET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski'yi makamında ağırladı.

Kuzey Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Manasijevski'den Başkan Büyükkılıç'a ziyaret

Kayseri’ye gelen Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Kayseri’yi 1,5 milyon nüfusu, 16 ilçesi olan, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan, bu değişik medeniyetlerin getirdiği zenginlikler şehri olarak nitelendiren Büyükkılıç, kent hakkında şu bilgileri verdi:

“150 civarında ülkeye ihracat yapan bir şehirdir. Erciyes Dağı’mızın eteğinde kurulduğu için şehrimizde Erciyes Kayak Merkezimiz uluslararası standartta önem arz eden, kış turizmi için önemli bir merkezdir. Kültürel zenginlikleriyle, doğal güzellikleriyle, tarihi dokusuyla, gastronomi dediğimiz yeme, içme kültürüyle önemli bir destinasyon ve turizm merkezidir.”

Manasijevski iki ülke arasındaki dostluğa dikkat çekerek, “Biz birlikte 500 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun bir parçası olduk. Bildiğiniz gibi Osmanlı İmparatorluğu’nun Anadolu ve Rumeli olmak üzere iki bölümü vardı. Bildiğiniz gibi çok kültürlü, etnik kökeni çok olan insanların bulunduğu bir günümüz Makedonya’sı, birçoğunun da kökeni Karaman Türklerine dayanıyor. Onlar bizim önemli bir parçamız.” şeklinde konuştu.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR