Dolar $
32.81
%-0.08 -0.02
Euro €
35.12
%-0.36 -0.13
Sterlin £
41.46
%-0.44 -0.18
Çeyrek Altın
4014.98
%0.32 12.59
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Turizm Salı 25 Haziran 2024 07:43

KUŞADASI'NDA YÜZDE 100 DOLULUK

Unique Lifestyle Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Kağan Yurdakan: "Bir önceki yıla göre turist sayısı yüzde 25 oranında arttı"

Kuşadası'nda yüzde 100 doluluk

Türkiye turizminde bu sezon için konulan 60 milyon turist hedefinde önemi bir yere sahip olan Kuşadası, Kurban Bayramı’nda da tam kapasite çalışarak bu hedefe yönelik önemli bir adım attı. Unique Lifestyle Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Kağan Yurdakan “Kurban Bayramı’nın 9 gün olmasıyla biz dahil bölgedeki tüm otellerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Bu başarıda tatil süresinin uzaması ve okulların kapanış dönemi önemli bir rol oynadı.’’ dedi.

Türkiye’nin en önemli tatil destinasyonlarından biri olan Aydın’ın Kuşadası ilçesi, Ramazan Bayramı'ndaki yüzde 100 doluluk oranıyla yaz sezonuna güçlü bir başlangıç yapmıştı. Unique Lifestyle Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Kağan Yurdakan, “Ramazan Bayramı’nda yüzde yüz doluyduk ve Kurban Bayramı’nda da aynı doluluk oranına ulaştık. Tatilin uzamasının ve okulların kapandığı döneme denk gelmesinin de bu orana önemli bir etkisi var’’ dedi.

Bir önceki yıla göre turist sayısının yüzde 25 oranında arttığını belirten Yurdakan, “Kuşadası, Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden biri. Efes Antik Kent’e yakınlığımız nedeniyle yerli ve yabancı turistler bizi tercih ediyor. Bu sezon pandemiden önceki seviyeleri hedef alıyoruz ve turist sayısının 2019 yılını geçeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Yerli turist ‘kişiye özel tatil’ istiyor

Yurdakan, tatil anlayışındaki değişime de dikkat çekerek “Artık kimse tatilde belirli bir rutinin içine hapsolmak istemiyor. Kişiselleştirilmiş tatil deneyimi sunan butik tesisler daha çok tercih ediliyor. Biz de farklı konseptleri bir arada sunuyoruz. Unique Lifestyle Hotel’de bir gün Lucky Resto Bar’da Dünya Mutfağı’nı, bir diğer gün ise Sisam (Samos) Adası’na nazır iskelede yer alan Ayvalık Balıkçısı’nda taze balıkları, deniz mahsullerini ve mezeleri deneyimleyebiliyorsunuz. Bu lezzet yolculuğunun yanı sıra eğlenmek isteyenler de Lucky’s Club’ta neredeyse her akşam müzik ziyafeti sunuyoruz" dedi.

Bu eğilim, turizm sektöründe daha kişiselleştirilmiş ve benzersiz tatil deneyimlerine olan talebin arttığını ve modern gezginlerin değişen tercihlerine yönelik bir eğilimi yansıtıyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR