Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Salı 16 Temmuz 2024 19:00

KURTULMUŞ: SADAKATİ DEVLETE VE MİLLETE AİT OLMAYANIN BU MİLLETE VERECEĞİ HİÇBİR ŞEY YOKTUR

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te düzenlenen 15 Temmuz anma programında konuştu.

Kurtulmuş: Sadakati devlete ve millete ait olmayanın bu millete vereceği hiçbir şey yoktur

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te gerçekleştirilen 15 Temmuz anma programında konuşma yaptı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un yaptığı anma konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"15 Temmuz’dan geriye çıkarılacak çok önemli dersler var. 15 Temmuz'un bize öğrettiği en önemli ders demokrasi, bu milletin en üst değer sistematiğidir. Demokrasini olmadığı yerde ne insan haklarının ne özgürlüklerin olması mümkün değildir.

Demokrasiyi ortadan kaldıranlar sadece yönetime el atmak için ortadan kaldırmak istemiyor, ülkenin bütün kaynaklarını ele geçirmek ve ülkeyi bütün alanlarda geri götürmek istiyorlar. Milletimiz sokağa çıkarak demokrasiye sonuna kadar sahip çıkmıştır. Bütün siyasi partiler ve milletimizle beraber demokrasiyi en yüksek seviyiye çıkarmak için mücadele edeceğiz.

15 Temmuz'da öğrendiğimiz diğer en önemli ders ise devlet adına hiçbir vesayet odağının millete karşı yönetme isteği içerisinde olmaması gerektiğidir. Bunun için demokrasi düşmanı vesayet odaklarına karşı hiçbir ayrım gözetmeksizin her zaman ve her ortamda mücadele etmektir.

15 Temmuz'un bize öğrettiği en önemli diğer husus ise devlet kurumlarının güçlü olması gerektiğidir. Devlet kurumlarına sızan FETÖ örgütlenmesinin devletin kurumlarının ruhunu ortadan kaldırdığını biliyoruz. Devlet kurumlarının sadece kendine verilen görevleri yerine getirmesi ve bunu yerine getirirken de kurumların güçlendirilmesi siyasi görevimizdir.

Sadakati devlete ve millete ait olmayanın bu millete vereceği hiçbir şeyi yoktur. Sadakat ne sözde bir hocaya ne de karanlık bir locayadır, sadakat bizzati milletin kendisi milletin tamamıdır.

15 Temmuz bize bir cümlelik ders verdi: Kurallara dayalı bir sistem ve mutlaka vatana, millete güvenen bir halk, toplumsal yapı bunu sağlayabilmek için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Türkiye'de her darbe, darbeye alkış tutanlar ve mücadele edenler arasında büyük bir mücadeleye sahne oldu. Bu darbelerden sonra ekonomi de çok büyük sıkıntılar yaşandı. Darbeler sadece o an yaşayanların ödedeği bedel değildir ondan sonraki nesillerinde bedel ödedeği sistemdir.

Bundan sonraki dönemde daha güçlü bir demokrasi ile yolumuza devam edeceğiz inşallah. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimiz bir kere daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Allah bir daha 15 Temmuz'lar yaşatmasın."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR