Dolar $
33.55
%-0.05 -0.01
Euro €
36.66
%0.14 0.05
Sterlin £
42.83
%0 0
Çeyrek Altın
4345.49
%1.25 53.18
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Pazartesi 12 Ağustos 2024 13:50

KURT KUMAŞ'IN YEŞİL DİJİTAL DÖNÜŞÜM ORTAĞI OLDU

İşletmelerin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone Business, sunduğu Red Enerji çözümüyle Türkiye'nin önde gelen markalarından Kurt Kumaş'ın teknoloji çözüm ortağı oldu.

Kurt Kumaş'ın yeşil dijital dönüşüm ortağı oldu

Şirketten yapılan açıklamaya göre, teknoloji çözümleriyle işletmelere verimlilik ve tasarruf avantajı sunarken, şirketlerin yeşil dijital dönüşümlerine imkan sağlayan Vodafone Business, IoT (nesnelerin interneti ) çözüm grubu ile şirketlerin veriye dayalı karar alarak kaynaklarını daha verimli kullanmalarına olanak sağlıyor.

Bu noktada Türk sanayiinin önde gelen kumaş markalarından Kurt Kumaş'a Red Enerji çözümü ve GES (güneş enerjisi santrali) iklim izleme istasyonlarıyla hizmet veren Vodafone Business, sunduğu çözümlerle kurumsal müşterisinin operasyonel verimlilik ve yeşil dijitalleşme yolculuğundaki en önemli partnerlerinden biri oldu.

Enerji tüketim verilerinin tek ekran kullanarak uzaktan izlenmesini ve kontrol edilebilmesini sağlayan uçtan uça tasarlanmış IoT çözümü Red Enerji, aylık yüzde 30'lara kadar enerji tasarruf imkanı sunarak elektrik tüketim maliyetlerini ve karbon ayak izini düşürmeye olanak sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, şunları kaydetti:

"Bulut uygulamaları, yapay zeka, IoT ve veri merkezi gibi teknolojilerimizle, işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik birçok çözümü şirketlerimize sunuyoruz. Bu paralelde biz de Red Enerji çözümümüzle kumaş sanayimizin önde gelen markalarından Kurt Kumaş'ın çözüm ortağı olduk. Şirketlerin dijitalleşme yolculuğunda ihtiyaç duydukları veri toplama, entegrasyon ve otomasyon altyapısını sunarken üretim süreçlerini optimize eden Red Enerji çözümümüz sayesinde Kurt Kumaş, enerji verimliliğini artırırken ve maliyetlerini önemli ölçüde düşürmüş oldu. Kurt Kumaş ayrıca havalandırma, aydınlatma gibi sistemlerini uzaktan yönetebilme yetisi kazanırken, bunun yanında karbon emisyonunu da hesaplayarak geleceğe ve sürdürülebilirliğe katkı sağlamış oldu.

Bununla beraber geçtiğimiz aylarda yayınladığımız Yeşil Dijital Dönüşüm raporumuzda, Red Enerji gibi yeşil dijital dönüşümü destekleyen dijital enerji çözümlerinin kullanılmasıyla Türkiye’de 21 milyar lirayı aşkın elektrik tasarrufu ve karbon salımında 3 milyon tondan fazla azalma sağlanabileceğini vurgulamıştık. Bu doğrultuda Vodafone Business olarak işletmelerin yeşil dijital dönüşüm süreçlerinde onların en güvenilir iş ortağı olmaya devam ederken, bu dönüşümü hızlı ve güvenilir şekilde sağlayabilmelerini mümkün kılacağız."

Kurt Kumaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Kurt ise sürdürülebilirlik vizyonuyla elektriklerini güneşten elde ederek kumaş üretimi yaptıklarını belirterek "Fabrikamızda enerji verimliliğimizi artırmak için Vodafone Business’ın GES İklim İzleme İstasyonları’nı ve Red Enerji çözümünü kullanmaya başladık." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250