Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Teknoloji Pazar 21 Temmuz 2024 09:00

KÜRESEL WİNDOWS KESİNTİSİNİN ARDINDAN SAĞLIK YETKİLİLERİ GECİKMELER KONUSUNDA UYARIDA BULU

İngiltere'de Cuma günü yaşanan küresel bilişim pobleminin ardından, hava yolu yolcuları gecikmeler ve uçuş iptalleriyle karşılaşmaya devam ederken, Ulusal Sağlık Sağlık servisi önümüzdeki hafta sağlık hizmetlerinde "devam eden aksaklıklar" konusunda uyarıda bulundu.

Küresel Windows kesintisinin ardından sağlık yetkilileri gecikmeler konusunda uyarıda bulu

Cuma günü Microsoft'un Windows işletim sistemine yapılan hatalı bir yazılım güncellemesinin ardından uluslararası çapta binlerce uçuşun iptal edilmesiyle yolcuların seyahat planları altüst oldu. Olay, hastane randevularının iptal edilmesi, bordro sistemlerinin çökmesi ve TV kanallarının yayından kalkmasıyla dünya çapında bir dizi hizmette hasara neden oldu.

İngiltere'deki pratisyen hekim muayenehaneleri hasta kayıtlarını göremediklerini ya da randevu alamadıklarını ve eczane hizmetlerinin de etkilendiğini söyledi.

Küresel hasara yol açan yazılım güncellemesi ABD'li siber güvenlik şirketi CrowdStrike'tan geldi ve birçok Microsoft Windows kullanıcısını bilgisayarları başlatılamadığı için “mavi ölüm ekranı” ile karşı karşıya bıraktı.

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi Cumartesi öğleden sonra sistemlerinin “çoğu alanda tekrar çevrimiçi hale geldiğini” ancak “hala normalden biraz daha yavaş çalıştığını” bildirdi.

Cuma günü 408'i Birleşik Krallık'a ve Birleşik Krallık'tan olmak üzere dünya genelinde yaklaşık 7 bin uçuş iptal edildi. Havacılık analiz firması Cirium'un rakamlarına göre Cumartesi günü sabah 10 itibariyle Birleşik Krallık'ta 23 gidiş ve 25 geliş uçuşu iptal edildi.

 

ABONE OL