KÜRESEL BORSALAR ZİRVEYİ ZORLUYOR
Asya borsaları yükseliş kaydederken altın fiyatları haftanın devamında açıklanacak ve küresel ekonominin durumu hakkında ipuçları verecek Avrupa ve ABD verileri öncesinde son beş ayın zirvesine yakın seyretti.

Dünya ekonomisindeki toparlanma ekonominin tüm kesimlerine eşit yayılmıyor. Ekonomiler ihracatın canlanmasından güç buluyor olsa da bazı kesimler yeni yasaklar nedeniyle halen baskı altında.
Tayvan ve Güney Kore piyasaları yukarı yönlü seyrederken Japonya'nın Nikkei endeksi, Avustralya ve Hong Kong borsaları geriledi.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi %0.3 artıda seyretti.
Güney Kore borsası ülkenin Mayıs ayında son 32 yılın en yüksek ihracat seviyesine ulaşmasının ardından %0.8 yükseldi.
MSCI'ın Asya endeksi son bir ayın zirvesine tırmanırken yıl başından bu yana artış %7 seviyesine ulaştı.
(Aşağıdaki veriler TSİ 7:21 itibarıyladır. Yanında '*' işareti bulunanlar kapanış verileridir.)

Tahvil piyasası
