Dolar $
32.89
%0.16 0.05
Euro €
35.33
%0.57 0.2
Sterlin £
41.66
%0.17 0.07
Çeyrek Altın
4029.49
%0.4 15.78
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | Yerel Yönetimler Pazar 16 Haziran 2024 09:10

KÜÇÜKÇEKMECE KURBAN BAYRAMI'NA HAZIRLANIYOR

Küçükçekmece Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların hijyenik, güvenli ve huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm birimleriyle hazırlıklarını sürdürüyor.

Küçükçekmece Kurban Bayramı'na hazırlanıyor

Küçükçekmece'de Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokaklarda normal periyoda ek olarak temizlik ve yıkama çalışmalarını hızlandırdı.

Bayram öncesi rutin denetimlerini hızlandıran Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pastane, fırın ve imalathanelerde denetimlerine devam ediyor. Özellikle tatlı, kuruyemiş ve şekerleme satışı yapan iş yerlerinde hijyen, reyon-kasa fiyat etiketi ve ürün son kullanma tarihi konularında kontrol gerçekleştiren ekipler, ilçe genelinde denetimlerini sürdürecek. Bayram boyunca, Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen özel kesim yerleri dışında kurban kesimi yapılmasına da izin verilmeyecek. Kurban kesim yerleri zabıta ekipleri tarafından denetlenecek.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı süresince herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 7/24 mesai yaparak, kurban kesim yerlerinde atık toplama çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ise tüm kurban kesim noktalarında, kurban kesimlerinin hemen ardından ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarına bayram süresince devam edecek.

Küçükçekmece’de ikamet eden 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlar da Sosyal Yardım Müdürlüğü’nün evde bakım hizmetiyle bayrama hazırlanıyor. Hizmet kapsamında; yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan, özel gereksinimleri dolayısıyla gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen ilçe sakinlerine de kişisel bakım ve kuaförlüğün yanı sıra ev temizliği, küçük onarım, tamirat, tadilat desteği veriliyor.

Küçükçekmece Belediyesi Kurban Bayramı’nda mezarlık ziyareti yapacak vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmeti sağlayacak.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR