Dolar $
33
%0.16 0.05
Euro €
35.34
%0.07 0.02
Sterlin £
41.81
%-0.12 -0.05
Çeyrek Altın
4018.58
%-0.18 -7.04
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Kripto Para Pazartesi 17 Haziran 2024 09:32

KRİPTO PARALARDA DÜŞÜŞ DÜN DE DEVAM ETTİ, BİTCOİN SPOT ETF'LERDE 19 GÜNLÜK GİRİŞ SERİSİ SONA ERDİ

Lider kripto para Bitcoin 67.622 dolar, Ethereum ise 3.537 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto para piyasasının toplam değeri 2,4 trilyon dolar. Bitcoin'in piyasa değeri 1,33 trilyon dolar, Ethereum'un piyasa değeri 425 milyar dolar. 19ünlük giriş serisinin ardından dün Bitcoin Spot ETF'lerde 65 milyon dolarlık çıkış oldu. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki gelişmelere yer veriliyor.

Kripto paralarda düşüş dün de devam etti, Bitcoin Spot ETF'lerde 19 günlük giriş serisi sona erdi

ABD'de Bitcoin Spot ETF'lerde 19 günlük giriş serisi 64,93 milyon dolarlık net çıkışla bozuldu

 

Bitcoin Spot ETF'lerde 10 Haziran'da gerçekleşen çıkışlarda Grayscale'nin GBTC'si, 40 milyon dolarlık çıkışla başı çekti. Invesco ve Galaxy Digital'ın BTCO'su 20 milyon dolar net çıkış olurken, Valkyrie'nin Bitcoin Spot ETF'i de 16 milyon dolarlık net çıkış bildirdi. Fidelity'nin FBTC de ise 2 Mayıs'tan bu yana ilk negatif akışını işaret eden 3 milyon dolarlık net çıkış gördü. Birçok markanın Bitcoin Spot ETF'inden çıkış olurken net varlıklar açısından en büyük Bitcoin Spot ETF'i olan BlackRock'ın IBIT'si, 6 milyon dolarlık net giriş kaydederken, Bitwise'ın BITB'si 8 milyon dolarlık giriş kaydetti. Ocak ayındaki onaydan bu yana 11 Bitcoin Spot ETF'ine toplamda 15,62 milyar dolarlık net giriş kaydetti.

Avustralyalı politikacı, ülkenin "her zamankinden daha fazla" blockchain'e ihtiyacı olduğunu söylüyor

 

Avustralyalı politikacı Andrew Charlton, blockchain teknolojisinin doğru düzenlemelerle ekonomiye 60 milyar dolar ekleyebileceğini ve 30 yıllık düşük verimlilik büyümesini tersine çevirebileceğini belirtti. Charlton, Sydney'de düzenlenen Avustralya Blockchain Haftası 2024 etkinliğinde blockchain’in sağlık, vergi, emlak, oylama ve tedarik zincirlerinde devrim yaratabileceğini ve finansal işlemleri hızlandırabileceğini söyledi. Ancak, hükümetin dijital varlık düzenlemelerinde yavaş kaldığını ifade eden Charlton, doğru ayarlar ve düzenlemelerle Avustralya'nın bu alanda lider olabileceğini vurguladı. Ayrıca, teknoloji yetenekleri eksikliğini gidermenin önemine değindi.

HSBC Çin, kurumsal müşteriler için e-CNY hizmetlerini başlattı

 

HSBC Bankası'nın Çin şubesi, kurumsal müşteriler için e-CNY hizmetleri sunmaya başlayarak hem perakende hem de kurumsal müşteriler için merkez bankası dijital para birimine bağlı hizmetler sunan ilk yabancı banka oldu. Dijital Yuan olarak da bilinen e-CNY, Çin Halk Bankası tarafından çıkarılan dijital para birimidir. Çin Yuanı'nın (CNY) dijital versiyonudur ve dolaşımdaki naktin bir kısmını değiştirmeyi amaçlamaktadır. HSBC Bank (China) Co. Ltd. yaptığı açıklamada, kurumsal müşterilerinin varlıklarını yönetmek için kurumsal banka hesaplarını dijital yuan hesaplarıyla bağlayabileceğini belirtti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR