Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | EKONOMİ Cumartesi 25 Mayıs 2024 16:31

KORUNCUK VAKFI, "BU İŞ ÇOK ZOR YONCA" KAMPANYASI İLE EFFİE ÖDÜLÜ KAZANDI!

Kız çocuklarının, sevgi ve güvenle büyüdüğü ortamlar yaratmaya, eğitimlerine kesintisiz devam edebildiği ve hayata avantajlı başladığı bir topluma hizmet etme amacıyla yola çıkan Koruncuk Vakfı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'ne özel hazırladığı reklam filmiyle Effie ödülü kazandı.

Koruncuk Vakfı,

Ödül töreni, 23 Mayıs 2024 tarihinde Divan Kuruçeşme İstanbul’da gerçekleşti. Koruncuk Vakfı, “Bu İş Çok Zor Yonca” kampanyası ile Sivil Toplum Kuruluşları kategorisinde gümüş ödüle layık görüldü. Bu kampanya, “kız çocukları” ve “eğitim” sorunlarına farkındalık yaratmak için başlatılan geniş kapsamlı ve etkili bir sosyal sorumluluk projesi olarak öne çıktı. 

Her yıl eğitimdeki ve cinsiyetler arasındaki fırsat eşitsizliğine dikkat çekmek için farkındalık kampanyaları düzenleyen Vakıf, 2023 yılında Happy People Project İstanbul ile birlikte hazırladığı animasyon filmi ile kız çocuklarının yaşadıkları zorlukları Yonca karakterinin gözünden anlattı. Eğitime erişimi risk altında bulunan kızların Koruncukköylere gelmesi ile yeni bir yolculuğa çıkmasını konu alan animasyon film ile umut kavramına yeni bir bakış açısı kazandıran Vakıf kız çocuklarının önündeki engellerin kaldırılması için hepimizin elini taşın altına koyması gerektiğine dair önemli bir sosyal mesaj verdi.

Bu yıl 45. Yaşını kutlayan Koruncuk Vakfı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü sahiplenerek yeni farkındalık kampanyalarına imza atmayı hedefliyor.