Dolar $
32.94
%0.04 0.01
Euro €
35.37
%-0.03 -0.01
Sterlin £
41.8
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
4027.43
%-0.43 -17.33
SON DAKİKA
Ahmet Muammer GÜNGÖR | SEKTÖRLER Pazartesi 17 Haziran 2024 16:11

KOROPLAS SIFIR, 1'DEN BÜYÜKTÜR PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Koroplast, "Yaşanılabilir Bir Dünya Birlikte Kolay" sloganıyla, sınırlı doğal kaynakların sürdürülebilirliğini ve korunmasını sağlamak amacıyla atık yönetimi ve geri dönüşümün önemine vurgu yaptığı yeni bir projeye imza attı. Sıfır kirlilik, sıfır atık ve sıfır israf ile sıfırı odak noktasına alan "Sıfır 1'den Büyüktür" sosyal hareketini başlatan Koroplast'a sürdürülebilirliğe önem veren gönüllüler de sosyal medya duyurularıyla destek verdi. Sıfır kirliliğe dikkat çekmek için Çevre Haftası dahilinde her yıl devam edecek "Sıfır 1'den Büyüktür" hareketi kapsamında, Sarıyer Belediyesi'nin desteğiyle 9 Haziran Pazar günü Kısırkaya Plajı'nda çevre temizliği yapıldı.

Koroplas Sıfır, 1'den Büyüktür projesini hayata geçirdi

Yenilikçi ve sürdürülebilir çözümleriyle çöp torbası ve mutfak yardımcı ürünlerinde Türkiye’nin ilk akla gelen lider markası Koroplast, sosyal sorumluluk projelerinde atık yönetimini ve geri dönüşümü öncelikli konuları arasında tutuyor. Tüketicilere ve çocuklara çevre bilincini aşılamak, geri dönüşümün önemini anlatarak bu konuda alışkanlık oluşturmak ve farkındalık yaratmak için birçok sosyal sorumluluk çalışması yürütüyor. Kurulduğu günden bu yana çevre temizliği ve atık toplama noktasında STK’lara, kurumlara ve gönüllülere destek veriyor. 

 

Koroplast, azalan dünya kaynakları, artan çevre kirliliği ve gıda israfı gibi sorunlara dikkat çekmek için sıfırı odak noktasına aldığı ve Çevre Haftası kapsamında her yıl devam edecek olan “Sıfır 1’den Büyüktür” projesini hayata geçirdi. Sıfır kirlilik, sıfır atık ve sıfır israfı hedefleyen Koroplast’ın yeni projesi, toplumsal farkındalığı oluşturmayı ve artırmayı amaçlıyor. “Sıfır 1’den Büyüktür” sosyal hareketini başlatan Koroplast’a sürdürülebilirliğe önem veren gönüllüler de sosyal medya hesaplarından duyurularla destek verdi. 

 

Koroplast, projenin başlangıcı olarak, “Sıfır Kirlilik” manifestosu altında ilk adımı atarak, Sarıyer Belediyesi’nin ve gönüllülerin de desteğiyle 9 Haziran Pazar günü Kısırkaya Plajı’nda çevre temizliği yaptı. 

 

Her alanda sıfır kirlilik, sıfır atık ve sıfır israf mümkün

Koroplast, enerji ve su tasarrufu sağlayan, kimyasal madde kullanımını azaltan pişirme ürünleri; gıdaları daha uzun süre taze tutan ve israfı önleyen saklama ürünleri ve çevre kirliliğini azaltmayı amaçlayan çevre dostu çöp torbalarının yanı sıradoğanın korunması ve çevre temizliği bilincinin arttırılması için de bu alanı sahipleniyor. “Sıfır 1’den Büyüktür” projesi kapsamında sürdürülebilirliğe önem veren gönüllülerin de desteğiyle park ve bahçe temizliğiyle sıfır kirliliğin, evdeki atıkların ayrıştırılmasıyla sıfır atığın, evde arta kalan yemeklerin tekrar değerlendirmesiyle sıfır israfın mümkün olduğuna dikkat çekti.

 

Koroplast Pazarlama Direktörü Gülsün Mersin, “Toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlayan “Sıfır, 1’den Büyüktür” projemiz kapsamında, sıfır kirlilik, sıfır atık ve sıfır israfa odaklanıyor, toplumu önemli bir sosyal harekete davet ediyoruz. Bu kapsamda projenin ilk sosyal hareketini Sarıyer Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirerek gönüllülerle birlikte çevre temizliği yaptık. Özellikle çevre gönüllüleri tarafından büyük destek gören etkinlikte şunu anladık ki; daha gidilecek çok yolumuz var ve toplumun bilinçlendirilmesi, farkındalığının artırılması için daha fazla adım atmamız gerekiyor. Koroplast olarak sürdürülebilirlik için hayata geçirdiğimiz tüm projeler, yalnızca bugünün değil, gelecek nesillerin de yaşanılabilir bir dünyaya ulaşması için atılan önemli adımlar. Toplumun her kesimini bu mücadeleye davet ediyor ve her zaman birlikte kolay diyoruz. Bu vesileyle tekrardan etkinliğin değerli destekçisi Sarıyer Belediyesi’ne, Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Oktay Aksu’ya ve duyarlı Sarıyer halkına çok teşekkür ederiz" sözleriyle projenin önemine vurgu yaptı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR