SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 03 Ekim 2024 02:41

KÖRFEZ ULAŞTIRMA TÜPRAŞ LOJİSTİĞİNİ HİBRİT LOKOMOTİFLERLE SAĞLIYOR

Körfez Ulaştırma, Tüpraş rafinerileri arasındaki akaryakıt taşımacılığını geliştirmek için sürekli yatırım yapıyor.

Körfez Ulaştırma Tüpraş lojistiğini hibrit lokomotiflerle sağlıyor

Şirket, yeni hibrit lokomotif siparişleriyle filosunu güçlendirmeye devam ediyor ve bu sayede çevre dostu taşıma kapasitesini artırmayı hedefliyor. Körfez Ulaştırma Genel Müdürü Tufan Başarır, şirketin çevresel katkılarına dikkat çekerek “Türkiye’nin ilk özel demir yolu işletmecisi olarak, geçtiğimiz yıl 2,2 milyon ton akaryakıt ve 64 bin ton demir cevheri taşıdık. 2018 – 2024 Haziran dönemi itibarıyla 10,3 milyon ton akaryakıt ürünü ve ara ürün taşımacılığıyla ekonomiye katma değerimizi sürdürüyoruz” dedi. Ayrıca, “Kara yolu taşımacılığına kıyasla 145 bin ton eşdeğer CO2 salımına engel olduk. Yeni lokomotif siparişlerimizle akaryakıt dışı demir yolu taşımacılık alanına da girerek yeni segmentlerde büyümeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başarır, kadın istihdamına yönelik uygulamalarını vurgulayarak “Kırıkkale ve İzmit’teki kadın operasyon görevlilerimiz göreve başladı. Tren makinistliği eğitimlerini tamamlayan kadın makinistlerimiz 2025’in ikinci çeyreğinde sahada görev alacak. Hem ofis hem de saha kadrolarındaki kadın istihdam oranını artırmayı hedefleyen bir stratejimiz var” dedi. 

Körfez Ulaştırma, Tüpraş’ın çevreci hedefleri doğrultusunda, kesintisiz lojistik hizmeti sunarken, sürdürülebilir büyüme ve toplumsal eşitlik alanında önemli adımlar atıyor. Bu stratejiler, hem çevresel hem de sosyal fayda sağlarken, şirketin sektördeki lider konumunu pekiştiriyor.

ABONE OL