Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Sürdürülebilirlik Cumartesi 06 Ocak 2024 17:11

KORDSA SÜRDÜRÜLEBİLİR İLERİ MALZEMELER LABORATUVARI'NI AÇTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da Kordsa Sürdürülebilir İleri Malzemeler Laboratuvarı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türk sanayisinin global markalarından Kordsa'nın açılışı gerçekleştirilen öncül araştırma laboratuvarı ile Türkiye'nin teknoloji ekosisteminin büyümesine büyük katkı sunacağını söyledi.

Kordsa Sürdürülebilir İleri Malzemeler Laboratuvarı'nı açtı

Kordsa ile birlikte hayata geçirdikleri laboratuvar ile odak alanlarının kompozit ve ileri malzeme teknolojileri olduğuna vurgu yapan Kacır, "Havacılık, uzay sanayi, mobilite, inşaat, teknik tekstil gibi stratejik sektörleri yatay olarak kesen sürdürülebilir ileri malzeme alanındaki teknolojilerde, kabiliyet geliştirmek için bu yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bu alanda, oluşturulan katma değer ve teknoloji, diğer sektörlere çarpan etkisi ile pozitif katkı sağlıyor." dedi.

Kacır, bu stratejik alana TÜBİTAK aracılığıyla son 21 yılda, 1389 projeye 2 milyar 350 milyon lira kaynak ayırdıklarına dikkati çekerek, "AB Çerçeve Programlarında, 42 projede yer alan Türk araştırmacılarımız ve inovatif firmalarımız, 30 milyon avroya yakın fonu ülkemize kazandırdılar. Bakanlık olarak, kompozit ve ileri malzemeler alanındaki ulusal ve uluslararası projelerimizin yanı sıra altyapılarımızı da kuvvetlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kordsa'nın AR-GE alanındaki çalışmalarını ticarileştirilebilir ürüne çok hızlı dönüştürebilme becerisine sahip tecrübeli bir firma olduğunu belirten Kacır, "Teknoloji ve araştırmaya yatırım yaparak, kauçuk bez imalatçısından ileri malzeme üreten bir şirkete dönüştü. Müşteri taleplerini gözeten ve kendi ayakları üzerinde durabilen merkezler oluşturma konusunda gayet başarılı" açıklamasında bulundu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR