SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Cuma 28 Nisan 2023 02:18

KONYA'NIN İLK VE TEK SEBZE FİDESİ ÜRETİM MERKEZİNDE SATIŞLAR BAŞLADI

Konya'nın ilk ve tek sebze fidesi üretim tesisi Konya Fide'de yeni sezon satışları başladı. Tesiste incelemelerde bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, fide üretim tesisinin Meram ve Konya çiftçisine kaliteden fiyata kadar pek çok noktada yarar sağladığına vurgu yaparak, "Çiftçimiz memnun kalmaya devam ettikçe biz tesisi büyütmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Konya'nın ilk ve tek sebze fidesi üretim merkezinde satışlar başladı

2019 yılında Meram Belediyesi öncülüğünde Karatay Ziraat Odası ve Konya Sebze Üreticileri Birliği işbirliğinde ve KOP desteğiyle kurulan Konya’nın ilk ve tek sebze fidesi üretim tesisi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kavuş, tesisin Konya’nın yıllık yüz milyonluk fide ihtiyacının yüzde onundan fazlasını karşılayacak kapasiteye sahip olduğunu hatırlattı.Konya Fide sayesinde üreticinin nakliye maliyetinin düştüğünü ve nakliye esnasında yaşanacak kayıpların önüne geçildiğini belirterek, başta hastalıklardan korunma olmak üzere üreticiye pek çok avantaj sağlandığını söyledi. 

“TESİSİ BÜYÜTMEK İÇİN PLANLAMALAR YAPIYORUZ” 

Konya Fide’nin aynı anda iki buçuk milyon fidelik üretim kapasitesine sahip olduğunun altını çizen Başkan Kavuş, “Nisan ayındayız, yılın neredeyse başındayız ama aynı anda 2 buçuk milyon üretim kapasitesitesine sahip tesisimizde yılın ilk çeyreği itibariyle siparişlerle birlikte beş milyon fide rakamına ulaştık. Belediye başkanlığı öncesinde çiftçilerimize vermiş olduğumuz sözlerden biri de burasıydı. Bu tesis, sadece çiftçilerimiz için değil, hobi amaçlı üretim yapan hemşehrilerimiz için de büyük yararlar sağlayan bir yatırımdır. Hemşehrilerimizin gösterdiği ilgi de bizleri bir hayli memnun ediyor. Seramızı genişletmek ve daha geniş kitlelere hizmet vermek üzere yeni planlamalar yapıyoruz. Çiftçimizin önünü açacak her noktada var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.