SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Pazar 29 Eylül 2024 14:33

KONUT KREDİSİNDE, HAYAT SİGORTALI SEÇENEK DAHA AVANTAJLI

Kullandıkları konut kredisinden doğan borçlarını güvence altına almak ve daha az faiz ödemek isteyenler, Kredi Hayat Sigortası yaptırıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı aylık konut satışları rakamlarına göre Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16'lık bir artış oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) yayınladığı verilerde, konut kredisi 461 milyar lirayı aştı.

Konut kredisinde, hayat sigortalı seçenek daha avantajlı

İhtiyaca göre uyarlanmış sigorta teklifleriyle, kullanıcıların bütçesini önemli ölçüde rahatlatan olayinkolayi.com, konut kredisi kullanacaklar için örnek bir Kredi Hayat Sigortası prim hesaplama tablosu yayınladı. Prim tutarı; kullanılan kredinin koşullarına ve kredi kullanan kişinin yaşı ve sağlık bilgilerine göre değişiklik göstermekle birlikte, tüketicilere rehber olması amacıyla hazırlanan olayinkolayi.com Kredi Hayat Sigortası Hesaplama Tablosu’nda; bir bankadan 120 ay vade ve yüzde 4.50 faiz oranıyla 1 milyon liralık ve 3 milyon liralık konut kredisi kullanan farklı yaşlardaki kişilerin ödeyecekleri yaklaşık prim tutarları gösteriliyor. Tüketicilerin kredi, sigorta ve konut süreçlerini kolaylaştırmak üzere 2018 yılında hizmete başlayan olayinkolayi.com,  konut kredilerinin hayat sigortası primlerinde, bankalara ve finans kuruluşlarına göre cazip indirimler ve avantajlı koşullar sunuyor.

Kullanıcılarına pek çok işlem kolaylığı sağlayan olayinkolayi.com, ücretsiz asistanlık hizmetiyle de tüketicilerin birçok sorusuna, hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında 0850 222 3466 numaralı Çağrı Merkezi numarası veya Whatsapp hattı üzerinden anlık yanıt veriyor. Ayrıca olayinkolayi.com’un hesaplama araçlarını kullananlar, gelirlerine göre ne kadar kredi çekebileceklerini kolayca belirlerken, emlakçı komisyonu, tapu harcı, taşınma masrafları gibi olası giderlerini de hesaplayabiliyor.