Dolar $
34.07
%-0.01 -0
Euro €
37.76
%0.02 0.01
Sterlin £
44.89
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
4506.48
%-0.15 -6.88
SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Cuma 30 Ağustos 2024 02:14

KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ ARSA TALEBİNİ PATLATTI

Son dönemde konut fiyatlarında yaşanan keskin yükseliş, arsa talebini önemli ölçüde artırdı.

Konut fiyatlarındaki artış arsa talebini patlattı

Gayrimenkul sektöründe yaşanan bu değişim, yatırımcıları ve alıcıları yeni arayışlara yönlendiriyor. Arsa fiyatları, son bir yıl içinde yüzde 63 oranında artarken, bu talep artışı ilan sayılarında da kendini gösterdi. Son altı ayda arsa ilanlarında yüzde 25’lik bir artış yaşandı.

Büyük Şehirlerde Arsa Bulmak Zorlaştı

Perlanest Gayrimenkul Kurucu Ortağı Birsen Engin, konut fiyatlarındaki yükselişin arsa talebine olan etkisini değerlendirirken, "Konut fiyatlarının hızla artması, yatırımcıları ve bireysel alıcıları arsa yatırımına yöneltti. Özellikle büyük şehirlerde arsa bulmak zorlaşırken, talep Anadolu’nun farklı bölgelerine kaymaya başladı. Bu da arsa fiyatlarında ciddi bir yükselişe neden oldu," dedi.

‘’Konut Fiyatlarındaki Belirsizlikler, Arsa Yatırımını Daha Cazip Hale Getiriyor’’

Engin, aynı zamanda arsa yatırımının orta ve uzun vadede kazançlı bir seçenek haline geldiğini belirterek, "Arsa yatırımı, uzun vadeli bir getiri sağlayabilecek bir alan olarak öne çıkıyor. Özellikle konut fiyatlarındaki belirsizlikler, arsa yatırımını daha cazip hale getiriyor," şeklinde konuştu.

Arsa Yatırımlarının Daha da Artması Bekleniyor

Engin, gayrimenkul piyasasında arz-talep dengesinin değiştiğine de dikkat çekerek, "Önümüzdeki dönemde arsa yatırımlarının daha da artmasını bekliyoruz. Bu süreçte doğru yatırım kararları almak ve geleceği öngörmek kritik bir önem taşıyor," ifadelerini kullandı.