Dolar $
34.02
%0.22 0.07
Euro €
38.04
%0.5 0.19
Sterlin £
45.07
%0.95 0.42
Çeyrek Altın
4516.36
%1.25 55.1
SON DAKİKA
Çevre ve Doğa Perşembe 22 Ağustos 2024 02:39

KONTEK ENERJİ'DEN EGE ORMAN VAKFI'NA FİDAN BAĞIŞI

Ege Bölgesindeki ağaçlar "Kontek Çalışanları Hatıra Ormanı"nda yeniden yeşerecek

Kontek Enerji'den Ege Orman Vakfı'na fidan bağışı

Kontek Enerji, Ege Bölgesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan orman yangınları sonrasında doğaya katkıda bulunmak ve geleceğe nefes olmak amacıyla "Kontek Çalışanları Hatıra Ormanı" projesini başlatıyor. Ege Orman Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilecek bu anlamlı projede, şirketin her bir çalışanı adına on fidan bağışı yapılarak bölgenin yeniden yeşillendirilmesi hedefleniyor. 

COO Vedat Adak: "Geleceğe Nefes Olmak İçin Çalışıyoruz"

Kontek Enerji COO'su Vedat Adak, projenin önemini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: "İzmir'de ve ülkemizin dört bir yanında meydana gelen yangınlar hepimizi derinden etkiledi. Kontek Enerji olarak, doğayı korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Yaşamı ve umudu yeniden yeşertebilmek adına Ege Orman Vakfı’na tüm çalışanlarımızın adına fidan bağışında bulunarak, “Kontek Çalışanları Hatıra Ormanı”nı hayata geçiriyoruz. Doğayı korumak ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” 

“Doğaya ve Topluma Sorumluluğumuzun Bilincindeyiz”

Kontek Enerji, çevresel sürdürülebilirliği ve sosyal sorumluluğu iş süreçlerinin merkezine alarak, toplum ve doğa yararına projeler üretmeye devam ediyor. "Kontek Çalışanları Hatıra Ormanı" projesi, şirketin bu anlayışının bir yansıması olarak hayata geçiriliyor. Şirket bu adımı ile gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmayı hedefliyor.

Projenin detaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Adak, “Bu proje kapsamında Ege bölgesinde belirlenen alanlara binlerce fidan dikilecek. Proje, Kontek Enerji çalışanlarının doğrudan katılımı ve desteğiyle sürdürülecek. "Kontek Çalışanları Hatıra Ormanı" sadece bir ağaçlandırma projesi değil, aynı zamanda doğaya duyduğumuz saygının ve geleceğe olan sorumluluğumuzun bir göstergesidir.” dedi.