SON DAKİKA
GÜNDEM Pazartesi 14 Mart 2022 10:01

KOÇ'TAN BATARYA ÜRETİMİ YATIRIMI İÇİN NİYET MEKTUBU

Koç Holding KCHOL.IS, Ford Motor Company F.N ve Güney Koreli batarya üreticisi SK On ile birlikte Ankara'da batarya üretim tesisi kurmak için bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzaladı.

Koç'tan batarya üretimi yatırımı için niyet mektubu

Koç Holding ile SK On'un yazılı açıklamasına göre, tesisin 2025 yılında üretime geçerek yılda 30-45 gigawatt saat (GWh) büyüklükte batarya üretmesi planlanıyor. 

Açıklamada, "Ford ve SK On ortaklığı ile Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan batarya üretimi yatırımına Koç Topluluğu'nun katılması konusunda işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla tarafların ön niyetlerini içeren bağlayıcı olmayan bir Niyet Mektubu (MoU) imzalanmıştır" denildi.

Koç'un açıklamasında üretilecek bataryaların Ford Otosan'ın FROTO.IS imal edeceği yeni nesil Transit hafif ticari araçlarda kullanmasının değerlendirileceği de belirtildi.

Koç ve Ford'un ortak olduğu Ford Otosan Kocaeli tesislerinde 2023 yılında hibrit ve elektrikli yeni nesil Transit araçları üretime alınacak.

ABONE OL