Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Eğitim Cuma 28 Haziran 2024 14:00

KOÇFİNANS ÜNİVERSİTELİ GENÇLERLE GELECEĞİN FİNANS DÜNYASINI TASARLIYOR

"Finnovate" Koçfinans Fikir Kampı'nda finansman sektörünü yakından tanıyan, sektörün iç dinamiklerine hakim üniversiteli gençler,  finans dünyasına yönelik projeler geliştirdi. Koçfinans jürisinin değerlendirmesi sonucunda birinci olan projeleri geliştiren iki takım 40 bin TL'lik para ödülünü almaya hak kazandı. 

Koçfinans üniversiteli gençlerle geleceğin finans dünyasını tasarlıyor

“Finnovate” Koçfinans Fikir Kampı’nda finansman sektörünü yakından tanıyan, sektörün iç dinamiklerine hakim üniversiteli gençler,  finans dünyasına yönelik projeler geliştirdi. Koçfinans jürisinin değerlendirmesi sonucunda birinci olan projeleri geliştiren iki takım 40 bin TL’lik para ödülünü almaya hak kazandı. 

Yaklaşık 30 yıldır birçok alanda finansal çözümler sunan Koçfinans, inovatif yaklaşımıyla finansman sektöründeki öncü konumunu sürdürüyor. Tüketici finansman sektörüne yeni bir soluk getiren Koçfinans; üniversite öğrencileri ile deneyimlerini paylaşabileceği, onları geliştirebileceği ve bakış açılarıyla sektörü besleyebileceği  “Finnovate” Koçfinans Fikir Kampı’nı geçtiğimiz aylarda hayata geçirdi.

İstanbul’daki üniversitelerde öğrenim gören 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin dahil olduğu program yaklaşık iki ay sürdü. Başvurular arasından seçilen 16 öğrencinin dört takıma ayrıldığı, birlikte iş fikri ve proje geliştirdiği Finnovate Fikir Kampı’na katılan gençler, bu süreçte Koçfinans’ı yakından tanırken tüketici finansman dünyasının dinamiklerine de hakim olma şansı yakaladı.

Koçfinans çalışanlarının gönüllü olarak katılımcılara mentorluk desteği sağladığı program kapsamında gençler takım çalışmasını deneyimleme, kullanıcı deneyimi üzerine eğitim alma ve bayi ziyaretleri ile satış süreçlerini gözleme imkanı buldu. Süreç akabinde finansman sektörüne katkı sağlayacak, müşteri deneyimi ve yeni teknolojiler gibi konularda inovatif fikirler yaratan gençler, projelerini jüri üyelerine sundu. Birinci olan iki proje 40 bin TL, 2. 20 bin TL, 3. ise 10 bin TL para ödülünün sahibi oldu.

Demo Day Programı ile başlayan girişimcileri destekleme yolculuğuna, Finnovate ile devam etmekten ve gençlerin yenilikçi fikirlerine şahit olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Koçfinans BT ve Ar – Ge Direktörü Özlem Ekşioğlu Kumuk; “Koçfinans olarak yenilikçi iş fikirleri ile sektöre ilham olabilecek girişimleri desteklemek bizim için çok kıymetli. Finnovate, 2022’den beri büyük bir ilgiyle karşılanan Demo Day Programı’nın farklı bir versiyonu niteliğinde. Demo Day ile bugüne kadar birçok girişimciyle tanıştık, deneyimlerimizi onlarla paylaşarak güçlü bir sinerji yakaladık. Böylece girişimcilerin yenilikçi bakış açısıyla sektörün gelişimine nasıl katkı sağladığına tanık olduk. Finnovate ile ise geleceğin girişimci adayları olacak gençlere dokunmak, onların bu alandaki yetkinliklerini artırmak ve girişimcilik ekosistemini geliştirmek istedik.

Yoğun ilgiyle tamamlanan başvuru süreci akabinde 16 üniversiteliyi programımıza dahil ettik. 2 ay süresince onlarla dirsek temasında çalıştık. Oryantasyon, eğitimler ve bayi ziyaretleri düzendik. Böylelikle Koçfinans takımının mentorluğunda gençler; sektörü ve sektördeki değişen dinamikleri gözlemleme fırsatı buldu. Tüm bu gözlemler ve eğitimler sonrasında onlardan geleceğin finans dünyasını şekillendirebilecek fikirler geliştirmelerini istedik. Geliştirilen projeler arasında birinciyi belirlemek jüri üyeleri için oldukça zor oldu. Bu sebeple iki projenin de birinci olmasına karar verdik. Finnovate programı kapsamında gençlerle Koçfinans’ın, beslenebileceği ve sektörün gelişebileceği bir ortam yaratmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Koçfinans Hakkında

1995 yılında Türkiye’nin ilk finansman şirketi olarak kurulan Koçfinans, - bireysel ve kurumsal finansman çözümleri sunuyor. Sektöründe güçlü bir konuma sahip olan Koçfinans 1.000’den fazla üye iş yeri sayısıyla kaliteli, hızlı ve ayrıcalıklı hizmet anlayışı ve herkese finansal ürünlere erişim fırsatı verme misyonunu benimsiyor. Koçfinans; çevik yönetim anlayışıyla yarattığı benzersiz müşteri deneyimini birçok ödülle taçlandırmanın yanında inovatif ve teknoloji odaklı bakış açısı sayesinde finans sektörüne yeni bir soluk getirirken, Demo Day programı ile yenilikçi girişimcilere imza atan start-upları destekliyor. Koç Holding Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Taahhütleri kapsamında sivil toplum kuruluşları ve Anadolu üniversiteleri ile iş birliği yapan Koçfinans, geleceğin kadın mühendislerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı sürdürüyor .www.kocfinans.com.tr

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR