SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Çarşamba 04 Eylül 2024 02:21

KOCAER ÇELİK'E İLETİŞİM OSCAR'I

Türk demir çelik sektörünün en güçlü şirketleri arasında yer alan Kocaer Çelik'in "Hayatın Arkasında Biz Varız" sloganıyla yayınlanan Sürdürülebilirlik Raporu, dünyanın en prestijli iletişim ödülleri arasında yer alan ARC Awards 2024'te "Design/Graphics: Sustainability Report: Americas & Europe" kategorisinde "Altın Ödül"ün sahibi oldu.

Kocaer Çelik'e iletişim Oscar'ı

Faaliyet raporlarının “oscar”ı olarak kabul edilen ARC Awards’ta 30 ülke ve bin 500’ün üzerinde katılımcı arasında birinciliğe layık görülen Sürdürülebilirlik Raporu’nun bu başarısı, Türk demir çelik sektörü açısından da ilk olma özelliği taşıyor. 

“STANDARTLARI BELİRMEDE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ”

Ödüle ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kocaer Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer; Kocaer Çelik’in sadece üretim, operasyon ve yatırım süreçlerinde sürdürülebilirlik faaliyetlerini gerçekleştirmekle kalmadığını, iş dünyasında standartların belirlenmesinde de öncü olduğunu belirtti.

Kocaer Çelik’in Türk demir çelik sektörünün lokomotif şirketleri arasında yer aldığını hatırlatan Kocaer; kazanılan ödülün, şirketin global itibarı ve marka değerini artırmakla kalmadığını, sürdürülebilirlik yolunda attığı adımların doğruluk ve etki düzeyini de ortaya koyduğunu kaydetti. 

“WEB’DEN İNDİREN HER KULLANICI İÇİN BAĞIŞ”

Hakan Kocaer, şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Geleceğimizin daha sürdürülebilir bir dünya üzerine inşa edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tüm iş süreçlerimizi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın tamamına katkı sunacak şekilde tasarlıyoruz. 

Stratejik planlarımız doğrultusunda karbon ayak izimizi verimlilik, dijitalleşme, otomasyon, robotikleşme projelerimizle azalttığımız gibi; yenilenebilir enerji alanında önemli yatırımlar gerçekleştirerek karbon nötr olmayı hedefliyoruz. Kocaer Çelik ailesi olarak, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi ve yeşil dönüşüm alanındaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.” 

Hakan Kocaer, iş dünyasına örnek olmasını diledikleri bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atarak, Sürdürülebilirlik Raporu’nu şirketin web sayfasından indiren her kullanıcı için Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) bağışta bulunduklarını, bu bağışların 2023 yılına ilişkin rapor için de geçerli olacağını sözlerine ekledi.