SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 24 Eylül 2024 02:39

KOBİ'LERE YAPAY ZEKANIN İŞ SÜREÇLERİNE ETKİSİ ANLATILDI

Türk İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) KOBİ'lerin dijitalleşme süreçlerine katkı sağlamak üzere Siemens ana paydaşlığında yürüttüğü Dijital Dönüşüm Merkezi (DDM) projesi kapsamında Eskişehir'de bir eğitim programı düzenlendi.

KOBİ'lere yapay zekanın iş süreçlerine etkisi anlatıldı

MARSİFED’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, KOBİ’lerin dijital dönüşümü için gerçekçi politikalara ve güçlü bir dönüşüm iradesine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerken Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis ise yapay zeka ve dijitalleşmenin sadece büyük şirketler için değil, KOBİ’ler için de büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti. Etkinlik kapsamında ‘İş Süreçlerinde Yapay Zeka Entegrasyonu’ konulu bir panel düzenlenirken koçluk görüşmeleri de gerçekleştirildi. Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (MARSİFED) ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, Eskişehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık başta olmak üzere kamu yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanları katılım gösterdi. 

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Türkiye’nin küresel rekabetçilikte sıçrama gerçekleştirmesi için dijital dönüşüm kaldıracını çok daha etkili kullanması ve özellikle yapay zeka gibi teknolojik atılımlardan geri kalmaması gerektiğini söyledi. Son 100 yıldır Türkiye’nin dünya ekonomisinden aldığı yüzde 1’lik payı artırmanın ve yüksek teknoloji ihracatında yüzde 3’lük barajı aşmanın mümkün olduğunu ifade eden Sönmez, “HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı gibi TÜRKONFED olarak bizim de desteklediğimiz atılımlarla ülkemiz yüksek inovasyon üretimine geçerek orta gelir tuzağından çıkış için önemli bir adım atabilir” dedi.

+++

MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, “Atatürk'ün bizlere gösterdiği hedef olan muasır medeniyetler düzeyine erişmiş bir Türkiye için şirketlerimizin dijital dönüşümlerini başarmalı ve toplumun dijital yetkinlik düzeyini en üst seviyeye çıkarmalıyız. Bu iş için artık hiç vaktimiz yok. Şirketlerimizin dijital dönüşümü kadar önemli bir husus da toplumun dijital yetkinliğinin en üst düzeye çıkarılmasıdır. Dijital yetkinliği yüksek bir topluma giden yol da eğitimden geçiyor” şeklinde konuştu.

ABONE OL