SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 22 Ekim 2024 09:25

KOBİ'LERE İHRACAT DESTEĞİ

Isparta'da ITSO ve KOSGEB, KOBİ'lerin ihracat potansiyelini artırmak için "Avrupa İşletmeler Ağı KOSGEB İhracat Buluşmaları" düzenliyor. Etkinlikte, ihracata yönelik destekler ve dijitalleşme konularında eğitimler verilecek

KOBİ'lere ihracat desteği

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) ev sahipliğinde, 21-22 ve 25 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan "Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) KOSGEB İhracat Buluşmaları", KOBİ'lerin uluslararası pazarlara erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu etkinlik, KOBİ'lerin ihracat kapasitelerini artırmayı hedefleyen önemli bir platform olarak öne çıkıyor.

Program kapsamında, ihracata yönelik devlet destekleri, dijitalleşme ve dış ticaret istihbaratı konularında çeşitli eğitimler gerçekleştirilecek. İlk gün, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu ve KOSGEB Antalya Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak. Ardından, Emrah Kozan tarafından dijitalleşme eğitimi verilecek.

İkinci gün ise Hakan Akın’ın sunumuyla Dış Ticaret İstihbaratı Eğitimi düzenlenecek. Bu eğitim, KOBİ’lere uluslararası pazarlarda rekabet avantajı sağlamak amacıyla bilgiler sunacak. Programın üçüncü gününde ise dış ticaret istihbaratı eğitimleri online olarak gerçekleştirilecek. Katılımcıların, laptopları ile eğitimlere katılması bekleniyor.

Avrupa İşletmeler Ağı, KOBİ’lere yönelik kamu ve özel sektör kuruluşlarını bir araya getiren bir platform olarak, Türkiye'de hem ulusal hem de uluslararası iş birliğini geliştirmek amacıyla faaliyet gösteriyor. Türkiye’de AİA faaliyetleri, 12 KOSGEB Müdürlüğü ve çeşitli kuruluşlar tarafından yürütülmekte. Bu sayede KOBİ'lerin ihracat süreçlerinde daha etkin olabilmeleri için gerekli destekler sağlanıyor.

ITSO ve KOSGEB iş birliğiyle gerçekleştirilen bu buluşmalar, Isparta'daki KOBİ'lerin ihracat potansiyelini artırmak ve rekabetçiliklerini geliştirmek adına önemli bir fırsat sunuyor.


ABONE OL
sabancı detay