Dolar $
33.99
%0.01 0
Euro €
37.96
%-0.18 -0.07
Sterlin £
44.87
%-0.4 -0.18
Çeyrek Altın
4511.64
%-0.1 -4.66
SON DAKİKA
Teknoloji Pazartesi 26 Ağustos 2024 12:21

KLİMA SATIŞLARI 3 KATTAN FAZLA ARTTI

Mediamarkt'ın hazırladığı "Türkiye'nin Isı Haritası" adlı çalışmaya göre, bu yaz şirketin klima satışları 3 kattan fazla artış gösterdi.

Klima satışları 3 kattan fazla arttı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, aşırı sıcakların damga vurduğu 2024 yazı, Türkiye'de de rekorlarla devam ediyor.

Tüketici eğilimlerini yakından takip eden MediaMarkt, Türkiye genelindeki klima satışlarına dayandırdığı Türkiye'nin Isı Haritası adlı çalışmasını yayımladı. Çalışma, 1 Haziran-15 Ağustos arasında MediaMarkt fiziksel mağazaları ve çevrim içi satış kanalı üzerinden Türkiye'nin tüm illerinde gerçekleşen klima satışlarına göre hazırlandı.

Bunaltıcı sıcakların klima satışlarına etkisi, son yıllarda gözlemlenebilir hale gelirken MediaMarkt, son bir yılda tüm satış kanallarında toplam klima satışlarında ciddi artış gözlemlendiğini vurguladı.

Çalışmaya göre, bu yılın haziran ayında, geçen yılın aynı dönemine göre, klima satışları 3 kattan fazla arttı. Temmuz ayında ise birçok satış noktasında klima stokları bitme noktasına geldi.

Çalışma, klima satışları bazında Türkiye'nin "sıcaktan bunalan" şehirlerini de gözler önüne serdi. Buna göre, adet bazında en fazla satış İstanbul'da gerçekleşti. İstanbul'u sırasıyla Adana, İzmir, Mersin, Antalya, Bursa, Gaziantep, Balıkesir, Aydın ve Diyarbakır takip etti.