SON DAKİKA
Kızılay masthead
Eğitim Salı 11 Şubat 2025 02:36

KIZ ÇOCUKLARA MAKİNE ÖĞRENİMİ VE YAPAY ZEKA ATÖLYESİ

Hepsiburada, 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü'nde Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü STEM ve Bilim Merkezi'nde öğrencilerle buluştu.

Kız çocuklara makine öğrenimi ve yapay zeka atölyesi

Hayata Destek Derneği ve Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle düzenlenen Makine Öğrenimi ve Yapay Zeka Farkındalığı Atölyesi’nde ortaokul öğrencisi kız çocuklar yazılım ve kodlama dünyasıyla tanıştı. Hepsiburada atölyeyi, çocukların eğitime, bilime ve oyuna erişimini artırmak amacıyla yürüttüğü Bir Gülüş Yeter projesi kapsamında gerçekleştirdi. Bir Gülüş Yeter kapsamındaki atölye, etkinlik ve eğitim materyali dağıtımlarıyla şirket bugüne kadar 250 bine yakın çocuğa erişti. 

Kız çocukları bilim ve teknoloji alanında cesaretlendiriliyor

Hepsiburada, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacı doğrultusunda Bir Gülüş Yeter projesi kapsamında düzenlediği eğitim ve atölyelerle kız çocukları bilim ve teknoloji alanında cesaretlendirmek için çalışıyor. Şanlıurfa’daki Makine Öğrenimi ve Yapay Zeka Farkındalığı Atölyesi’ne katılan kız çocukları blok tabanlı kodlama programı mBlock ile temel kodlama deneyimi kazanırken, yapay zeka ve makine öğrenmesi bloklarını kullanarak akıllı sistemler geliştirdiler. Elektronik devre kartlarıyla gerçek hayat senaryolarını canlandırarak elektronik devrelerin kullanımını da deneyimlediler.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR