SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 02 Ekim 2022 02:07

KİŞİSEL SAĞLIK TAKİBİNDE SINIRLAR YENİDEN BELİRLENİYOR

Kişisel sağlık takibi için kullanıcılara sunduğu olanakları çeşitlendirmeye devam eden Samsung, sağlıklı yaşam vizyonunun zirvesi olan yeni Galaxy Watch5 ve Galaxy Watch5 Pro'yu tanıttı.

Kişisel sağlık takibinde sınırlar yeniden belirleniyor

Geçtiğimiz yıllarda, dünyanın her yerindeki kullanıcılar, sağlık konusunda daha bütünsel bir yaklaşıma öncelik vermeye başladı. Örneğin, kandaki oksijen oranını bilmek, genel sağlık durumuna ilişkin daha iyi bir anlayış sunabiliyor. Bu doğrultuda tasarlanan yeni Galaxy Watch5 serisi, BioActive Sensörün desteklediği teknolojiyle kandaki oksijen oranını ölçmenin kolay bir yolunu sunuyor. 

 

Galaxy Watch5 serisi ayrıca, kullanıcıların diğer sağlık ölçümlerinin hızlı ve kolay bir biçimde takip edilebilmesini de sağlıyor. Örneğin, kullanıcılar kan basıncı, kalp ritmi ve elektriksel aktiviteyi tespit edebilmenin yanı sıra, her zaman ve her yerde kalp sağlığına ilişkin daha derin bilgilere ulaşabiliyor. Ayrıca, yeni Sıcaklık Sensörü sayesinde, Galaxy Watch5 serisi, ek bilgilerle yepyeni deneyimlerin de kapısını aralıyor. 

   

Uyku kalitesi ve uyku takibi artık çok daha kolay!

Uyku, hayatımız boyunca sağlık ve zindelik takibi açısından hayati bir rol oynuyor. İşte bu nedenle Galaxy Watch5 ve Galaxy Watch5 Pro kullanıcılara, İleri Seviye Uyku Takibi özellikleriyle, uyku kalitesini ve uyku alışkanlıklarını takip etme imkanı sunuyor. Kullanıcılar, uyku aşamaları, horlama ve kandaki oksijen seviyeleri gibi verileri rahatlıkla takip edebiliyor. 

 

Akıllı saatin özel Uyku Koçu, seçilen Uyku Sembolüne göre özelleştirilen aylık program üzerinden kullanıcıların uyku alışkanlıklarını iyileştirmelerine yardımcı oluyor. SmartThings entegrasyonuna sahip olan ve kullanıcıların uykuya daldığını otomatik olarak algılayan Daha İyi Uyku özelliği ise, diğer bağlı cihazlar için uyku ön ayarlarını etkinleştirerek mümkün olan en iyi uyku ortamını sunabiliyor.   

 

En iyi dinlenme ve iyileşme ayarları

Zorlu bir antrenmanın ardından Galaxy Watch5 serisi, kasların ve vücudun en iyi şekilde toparlanmasını sağlamaya destek oluyor. Seri, kardiyo yoğunluklu bir antrenmandan 2-3 dakika sonra kalp atış hızı verilerini sunarken, antrenman esnasında kaybedilen ter miktarına göre alınması gereken ideal sıvı miktarını da gösteriyor.

 

Samsung’un bugüne kadar geliştirdiği en dayanıklı ve en fazla özelliğe sahip akıllı saatlerinden oluşan Galaxy Watch5 serisi, zaman içinde oluşabilecek hasarlara karşı uzun süre dayanabilecek premium malzemelerle tasarlandı. 

Yürüyüşlerde ve bisiklet sürüşlerinde profesyonellere yönelik veriler

Galaxy Watch5 Pro, yürüyüşçülerin ve bisikletçilerin antrenmanlarında 'profesyonel' olabilmelerini sağlıyor. Rotalar özelliğiyle yürüyüşçüler, yürüyüş rotası verilerini kaydedebiliyor, indirebiliyor ve içe aktarabiliyor. Böylece kullanıcılar, antrenman arkadaşlarına da öncülük edebiliyor. Dahası, yürüyüşçüler GPS, hız ve irtifa bilgilerini içeren GPX özelliğiyle sayesinde gözlerini yoldan ayırmadan yola devam edebiliyor ve titreşimler ve sesli rehber yardımıyla adım adım yol tarifi alabiliyor. Ek olarak, geri dönüş özelliği sayesinde kullanıcılar rotalarını kaydedebiliyor ve geldikleri rotadan geri dönebiliyor.