Dolar $
33.09
%0.27 0.09
Euro €
36.1
%0.25 0.09
Sterlin £
42.91
%0.16 0.07
Çeyrek Altın
4226.51
%0.63 26.09
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Pazar 14 Temmuz 2024 16:00

KISACIK: İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE GÜNDE BİR ÖĞÜN SAĞLIKLI VE KALİTELİ YEMEK VERİLEMELİ

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında yaptığı konuşmada, öğrencilerin beslenme sorununu gündeme getirdi.

Kısacık: İlköğretim öğrencilerine günde bir öğün sağlıklı ve kaliteli yemek verilemeli

DEVA Partili Kısacık, Türkiye'de öğrencilerin önemli bir kısmının yeterli beslenemediğini savunarak, “OECD raporuna göre Türkiye'de 5 öğrencimizden 1’i yeterli maddi imkanı olmadığı için haftada bir gün yemek yiyemiyor. Sabah okulların önünde öğrencilerin beslenme çantalarına bakın, çoğu öğrencinin beslenme çantasında bir dilim ekmek, birkaç dilim peynir görüyorsunuz.” dedi.

Öğrencilerin yaşadıkları olumsuzlukların kişisel gelişimlerini de etkilediğini belirten Kısacık, öğrenciler arasında yaşanan sosyal adaletsizliğin giderilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Çocuklarımızın üzerindeki bu yükü kaldırmak, en azından hafifletmek zorundayız. En azından ilköğretim öğrencilerimize okullarımızda bir öğün sağlıklı ve kaliteli yemek verelim. Çocuklarımızın yaşadıklarından en çok etkilendikleri şu yaşlarında maruz kaldıkları sosyal eşitsizliği giderelim.” diye konuştu.

Kısacık, son olarak, TBMM'ye ve Milli Eğitim Bakanlığı'na çocukların sağlıklı beslenmesi konusunda ortak çalışma yapma çağrısında bulundu. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR