Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Turizm Pazar 01 Eylül 2024 02:02

KIBRIS'A İLGİ ARTIYOR

Kıbrıs, ünlülerin gözde tatil mekânı olmaya devam ediyor. 2024 yılının ilk altı ayında Türkiye'den Kıbrıs'a giden turist sayısı yüzde 30 artış göstererek 815 bine ulaştı.

Kıbrıs'a ilgi artıyor

Yıl sonuna kadar bu sayının iki milyona yaklaşması bekleniyor. Kıbrıs, masmavi denizi, temiz kumsalları, tarihi yapıları ve eğlenceli gece hayatıyla dikkat çekiyor.

KKTC Turizm Planlama Dairesi verilerine göre, Girne, Bafra, Lefkoşa, Mağusa ve İskele bölgeleri en çok talep gören yerler arasında. Girne, casino ve otelleriyle ön plana çıkarken, Bafra deluxe otelleri ile dikkat çekiyor. Lefkoşa, iş seyahatleri için tercih edilirken, Mağusa şehir merkezine yakınlığı ve alternatif otelleriyle popüler. İskele Bölgesi ise giderek artan bir talep görüyor.

Coral Travel Türkiye, Kıbrıs’ın turizm patlamasına katkıda bulunarak tatilciler için Kıbrıs’ta gezilecek yerler ve aktiviteler hakkında ipuçları paylaşıyor. Kıbrıs’taki önemli turistik yerler arasında Girne Kalesi, Salamis Antik Kenti, Othello Kalesi ve St. George Kilisesi bulunuyor. Palm Beach ve Karpaz Yarımadası da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Konaklama seçenekleri arasında Girne’de Acapulco Resort Hotel, Elexus Hotel&Resort, Merit Park Hotel ve Merit Crystal Hotel; Bafra’da Limak Cyprus Deluxe Hotel ve Nuh'un Gemisi Hotel; İskele’de ise The Arkın İskele Hotel öne çıkıyor.

Kıbrıs’ın vazgeçilmez tatil beldelerinden biri olduğunu vurgulayan Coral Travel Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı, “Doğanın, tarihin ve eğlencenin merkezi olan Kıbrıs’a Türk turistlerin ilgisi her geçen gün artıyor” dedi. Kamçı, “Kurulduğundan beri kaliteli hizmet ve yüzde yüz müşteri memnuniyeti anlayışı ile hizmet veren Coral Travel olarak sunduğumuz pek çok farklı temaya sahip otel ve paket seçenekleri büyük ilgi görüyor. Ailece, arkadaşlar ile veya sevdikleriyle tatile çıkmak isteyenler Kıbrıs’ta yaşamak istediği tatile Coral Travel ayrıcalığıyla kolaylıkla ulaşabiliyor” diye ekledi.