Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Perşembe 27 Haziran 2024 09:00

KENYA POLİSİ PARLAMENTOYA GİRMEYE ÇALIŞAN PROTESTOCULARA ATEŞ AÇTI

Hayat pahalılığı krizi sırasında vergilerin de artırılmasını öngören yasaya karşı düzenlenen mitingde en az beş kişinin vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Kenya polisi parlamentoya girmeye çalışan protestoculara ateş açtı

Kenya parlamentosu içerideki milletvekilleri vergileri artıran yasayı görüşürken dışardaki protestocular Nairobi'deki parlamento binasına girmeye çalıştı. Polis protestoculara ateş açtı.

Polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyun binlerce kişilik kalabalığı dağıtmakta başarısız olmasının ardından ateş açmaya başladı. Kargaşa sırasında en az beş kişinin vurularak öldürüldüğü belirtiliyor. Parlamento binasının içinden ise alevlerin yükseldiği görüldü.

Göstericiler, hayat pahalılığı kriziyle sarsılan ülkede vergi artışlarına karşı çıkıyor ve birçoğu da Başkan William Ruto'nun istifa etmesini istiyor.

Öte yandan, Nakuru kentinde de öfkeli göstericiler Ulusal Meclis Finans Komitesi'nin başkanlığını yürüten Kimani Kuria'nın milyonluk evini çevreleyen duvarı aştı, arabaları yaktı ve tahrip etti, diğerleri de evdeki değerli eşyaları yağmaladı. Evi işgal edenlerden bazıları hayvanları da alıp kaçtı.

Nakuru'da iki protestocu da Nakuru'daki Devlet Binasına girmeye çalışırken vurularak yaralandı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR