SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazartesi 10 Nisan 2023 02:50

KENTSEL DÖNÜŞÜME BAŞVURANLARA 62 MİLYON LİRA KİRA DESTEĞİ

Ümraniye Belediyesince, son 4 yılda ilçede evlerini yenileyen vatandaşlara kentsel dönüşüm kapsamında toplam 62 milyon lira kira desteği sağlandı.

Kentsel dönüşüme başvuranlara 62 milyon lira kira desteği

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne başvuranların uzlaşma sağlaması halinde uygulayacağı 9 adımla binası yenilenirken kira desteği de veriliyor.

Son 4 yılda Ümraniye'de evleri kentsel dönüşüme girenlere, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında toplam 62 milyon 260 bin lira kira ve taşınma yardımı yapıldı.

İlçe genelinde hem özel hem de kamunun yaptığı projeler kapsamında 9 bin 324 bina ve 34 bin 890 bağımsız birim kentsel dönüşüm çalışmalarına dahil oldu.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, binalarını kentsel dönüşüme sokacak vatandaşların mal hesabı yapmamalarını isteyerek, "Otoriteyle birlikte tekniğe uygun, güvene dayalı olarak işlerimizi bir an evvel bir araya gelerek yapalım. Yani artık, 'kardeşimle dayımla babamla komşumla anlaşamadım' değil, ada bazlı dönüşümlerde bir araya gelelim lütfen. Deprem öldürmüyor, bina öldürüyor. İyi binanız, sağlıklı binanız ve düzgün yapılan kontrollü binanız yoksa deprem öldürüyor. Malın önemli olmadığını 1,5 dakikada yaşadık. O sebeple lütfen, canımız çok daha değerli." ifadelerini kullandı.