Dolar $
33.15
%0.21 0.06
Euro €
35.93
%0.39 0.13
Sterlin £
42.52
%-0.03 -0.01
Çeyrek Altın
4216.18
%0.62 25.82
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Çarşamba 31 Temmuz 2024 10:00

KENT LOKANTASININ 3'ÜNCÜSÜ KARABAĞLAR'DA AÇILACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın seçim döneminde verdiği sözlerden biri olan Kent Lokantaları'nın ilki Kemeraltı'nda ikincisi Çiğli'de açıldı. Ekonomik krizde İzmirlilerin sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatlı yemeğe ulaşmasını sağlayan ve yüzleri güldüren lokantaların üçüncüsü Karabağlar'da hizmete girecek.

Kent Lokantasının 3'üncüsü Karabağlar'da açılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim dönemindeki vaatlerinden olan, ilki Kemeraltı, ikincisi de Çiğli’de hayata geçirilen Kent Lokantası projesi halka halka büyüyor. Ekonomik krizin derinleşmesi, yurttaşların evleri dışında yemek yemelerinin zorlaşmasıyla birlikte ‘Sağlıklı, Lezzetli ve Ekonomik’ diyerek adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  açtığı Kent Lokantaları ile yüzleri güldürdü. Kemeraltı’nın ardından Çiğli Maltepe Mahallesi’nde Cemil Meriç Bulvarı üzerinde Temmuz ayının ilk haftasında açılan ikinci şube bölgedeki vatandaşlardan, esnaf, emekli ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. Kent Lokantalarında hafta içi saat 11.30’dan itibaren dört çeşit sağlıklı, güvenilir ve lezzetli yemekler 50 TL’den servis ediliyor.

Kent Lokantası’nın bir sosyal proje olduğunu söyleyen Grand Plaza AŞ İşletmeler Müdürü Efe Can Mutlu, “Çiğli’deki lokantamız 8 Temmuz’da açıldı. Artan ivmeyle hizmet vermeye devam ediyoruz. Günde 400 kişiye yemek hizmeti veriyoruz. Talep yoğun, insanlarımız sağlıklı, ekonomik yemek yeme imkanı bulduğu için çok memnun. Üçüncü lokantamız Ağustos ortasında Karabağlar’da Bozyaka Hastanesi’nin hemen arkasında açılacak. Yurttaşlarımızın bütçesini rahatlatmak için belediye olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla halkımızın uygun fiyatlı, sağlıklı yemek yiyebilecekleri noktalar oluşturuyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Lokantalarda gıda mühendisleri tarafından incelenen menüler 4 çeşitten oluşuyor. Vatandaşlara su ve ekmek, pilav-makarna, salata veya tatlı ya da meyve gibi bir yardımcı yemek, beslenme değerleri gözetilerek belirlenen doyurucu bir ana yemek ve tüm menüyle uyumlu şekilde belirlenen bir çorba servis ediliyor. Ayrıca sofrada Grand Plaza AŞ bünyesinde Ödemiş Bademli’de üretilen doğal kaynak suyu Bademsu ve Çiğli Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen Halk Ekmek yer alıyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR