SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Cumartesi 07 Eylül 2024 13:33

KENDİ TAVUĞUNA KIŞT DİYENLER ÜLKESİ

Yazar: Sevtap Çapan Dramatik Yayınları

Kendi Tavuğuna Kışt Diyenler Ülkesi

3 yılda 7 kitaba imza atan ve 3 kez Yılın En iyi Yazarı ödüllerine lâyık görülen Sevtap Çapan’dan, yepyeni bir kitap daha: Kendi Tavuğuna “Kışt” Diyenler Ülkesi 

Yazdığı kitaplara koyduğu başlıklarla okurların oldukça ilgisini çeken Çapan, 8. kitabının başlığıyla da merak uyandıracağa benziyor. Aslında çok aşina olduğumuz bir deyimle okurlarını selamlayan yazarın muzip, isyankâr, düşündürücü, sorgulayıcı tavrının yanında iyimser ve umut dolu yaklaşımını koruduğunu görüyoruz. 

Dramatik Yayınları etiketiyle Kendi Tavuğuna “KIŞT” Diyenler Ülkesi adlı deneme türündeki yeni kitabı, okurlarıyla buluşmaya hazır. 

Sayın Çapan, bu kitapta da konu çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Yazarın en önemli özelliklerinden biri; insanın, var olduğu binlerce yıl öncesinden beri süreklilik gösteren konulara, farklı bir gözle bakabilmesidir. Duygularımıza hitap eden samimi ve incelikli cümleleri de kalemini sevme nedenimizdir. 

“Bize “İnsan” olmanın ne demek olduğu unutturuldu; biz de buna göz yumduk.“  diyen Sevtap Çapan, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Hatırlamalıyız. 

Hatırlarsak inanın, kendimizi ve tavuğumuzu sevmeyi öğreneceğiz. Manasızca gıdaklamayı keseceğiz, kafesleri kıracağız, dört mevsim boyunca taptaze kokan yeşil çimlerde, güneşin ruhumuza sarılmasının sıcaklığını, gıdıklayan rüzgârla çoğalan kahkahalarımızı, hayallerimizi yakınlaştıran yıldızların parlaklığını hissedeceğiz. 

Ve her birimizin muhteşem varlıklar olduğunu anımsadığımızda, altın yumurtlayan tavuklara dönüşeceğiz; birbirimize sevgiyle bakabileceğiz. 

İşte o zaman yıkılacak, Kendi Tavuğuna “KIŞT” Diyenler Ülkesi!”

Sevtap Çapan, yeni kitabıyla tüm okurlarını, “horoz”a eyer vurmaya davet ediyor.