SON DAKİKA
Teknoloji Salı 15 Ekim 2024 13:49

KAZANLARDA YILLIK BAKIM YÜZDE 20 TASARRUF SAĞLIYOR

Kış ayları yaklaşıyor. Havalar iyiden iyiye soğumaya başladı. Isıtmada ısı kaynağı olarak kazan kullananlar dikkat! Isıtma sektörünün önde gelen markalarından Mimsan, bu kış güvenli ve yüzde 20 daha tasarruflu ısınmanız için kışa girmeden önce kazan bakımı yaptırmanızı öneriyor.

Kazanlarda Yıllık Bakım Yüzde 20 Tasarruf Sağlıyor

Isıtma sistemlerinin kalbi olarak adlandırılan kazanların sorunsuz bir şekilde çalışması için kış sezonu öncesi bakım yaptırmak kritik önem taşıyor. Mimsan, kazan bakımının önemi konusunda vatandaşları uyardı.

Isıtma sistemleri, kışın binalarda tüketilen enerjiden yüzde 80 pay alıyor. Kışa girmeden önce kazan bakımı yaptırmak, binaların ısıtmadan kaynaklı enerjj giderlerinin düşürülmesinde önemli rol oynuyor. Çünkü bakımı yapılmayan kazanlarda, emniyet valfi aşınıyor ve şamandıra haznesinde tortu birikiyor. Bu durum cihazın düzgün çalışmamasına ve enerji sarfiyatının artmasına neden oluyor. Zamanla kazanın iç kısımlarında biriken kireç de kazanın verimliliğini önemli ölçüde düşürüyor. Ayrıca sistemde operatör hatası, korozyon ve su kesintileri nedeniyle de arızalar oluşabiliyor. Ancak, kış sezonuna girmeden önce yapılacak kazan bakımı, hem sistem güvenliği sağlıyor hem de kazanın performansını artırıp, enerji sarfiyatını yüzde 20’lere varan oranlarda düşürüyor. Bakım aynı zamanda gelecekte oluşabilecek sorunların erken tespit edilmesini ve önlenmesini de sağlıyor.

Kazan bakımı konusunda işletmelere, apartman ve site yönetimlerine önemli sorumluluklar düşüyor. Doğru bir bakım için seçilecek firmanın veya servisin profesyonel olmasına ve çalışanlarının gerekli sertifikalara sahip olmasına dikkat etmek gerekiyor.

ABONE OL