SON DAKİKA
sabancı holding mobil alt
GÜNDEM Pazartesi 28 Ekim 2024 14:44

KAZANAN TASARIMLAR TÜRKİYE'Yİ YURTDIŞINDA TEMSİL EDECEK

Ambalaj dünyasını İstanbul'da buluşturan 29'uncu Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nda, bu yıl 20'ncisi düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nın kazananları da belli oldu. Finale kalan 14 tasarımın hepsini de kazanmış olarak gördüklerini belirten Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, "Biz ambalaj sektörünün tasarım ve yeniliklerle gelişeceğine inanıyoruz. Finale kalan tasarımlar gençlerimizin ne kadar yetenekli ve yaratıcı olduğunu ortaya koyuyor. Sektörümüzün ilerlemesi için bu gençlerimize ve yeni fikirlere çok ihtiyacımız var." dedi.

Kazanan tasarımlar Türkiye'yi yurtdışında temsil edecek

Bu yıl 29'uncusu düzenlenen ve tüm dünyadan 80 binden fazla kişiyi ağırlayan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nda, 20'nci Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2024’ün kazananları da belli oldu. Üniversitelerin tasarım bölümlerinden yapılan 105 başvurudan 14'ü finale kalırken; yarışmanın birincisi 30 bin TL’lik, ikincisi 20 bin TL’lik, üçüncüsü ise 15 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. İlk üç sırayı alan yarışmacılar aynı zamanda RX TÜYAP ve ASD öğrenim bursu altında 12 aylık burs kazandılar. Yarışmada ilk üç dereceyi paylaşanlar ile mansiyon ve sertifika ödüllerine layık görülenler, WPO-Dünya Ambalaj Örgütü'nün düzenlediği WorldStar Student ile APF-Asya Ambalaj Federasyonu'nun düzenlediği AsiaStar Yarışmalarına katılma hakkı da kazandı.

Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nı 20 yıldan bu yana her yıl sürekli olarak düzenlediklerini ve bu sayede hem tasarıma gönül veren gençleri desteklediklerini hem de çok önemli tasarımcıların sektöre kazandırıldığını söyleyen ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, "Biz finale kalan 14 tasarımın hepsinin kazandığına inanıyoruz. Elbette her yarışmada eşitler arasından bir tane birinci çıkacak ama bizim için finale kalan tüm tasarımlar son derece önemli. Ben finale kadar gelen bu genç tasarımcılarımızı ve onları yetiştiren güzide hocalarımızı tebrik ediyorum. Finale kalan tüm yarışmacılar aynı zamanda bizi yurtdışında da temsil etme hakkı kazandı. Buradan hepsine ambalaj sektörünün en önemli yarışmaları olan WorldStar Student ve AsiaStar Yarışmalarına katılma çağrısı yapıyorum. Gidin ve Türk tasarımının gücünü orada da gösterin." dedi.

GENÇLERE VE YENİ FİKİRLERE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Yarışmanın ASD ile birlikte Etiket Sanayicileri Derneği, Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği, Oluklu Mukava Sanayicileri Derneği, Metal Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği'nin de katkıları ve destekleriyle düzenlendiğini belirten Zeki Sarıbekir, şunları söyledi:

"Ambalaj sektörü, son yıllarda teknolojik gelişmelerle birlikte hızla dönüşüm geçiriyor. Ancak, bu teknolojik gelişmelerin yanı sıra tasarımın gücü de tartışılmaz. Biz ambalaj sektörünün tasarım ve yeniliklerle gelişeceğine inanıyoruz. Finale kalan tasarımlar da gençlerimizin ne kadar yetenekli ve yaratıcı olduğunu ortaya koyuyor. Sektörümüzün ilerlemesi için bu gençlerimize ve yeni fikirlere çok ihtiyacımız var. Ambalajın sadece estetik açıdan değil, çevresel ve sosyal sorumluluk anlamında da nasıl evrilmesi gerektiğini düşünerek harika işlere imza atan tasarımcılarımızı kutluyorum."

ABONE OL
sabancı detay