Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.03
%0.06 0.02
Sterlin £
42.84
%0 0
Çeyrek Altın
4239.32
%0.93 38.74
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Kültür - Sanat - Magazin Pazartesi 15 Temmuz 2024 15:00

KAYSERİ'DE GURUR SANAT SERGİSİ AÇILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından ''Milletin Zaferi'' temasıyla düzenlenen Gurur Sanat Sergisi'nin açılış törenine katıldı.

Kayseri'de Gurur Sanat Sergisi açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından ''Milletin Zaferi'' temasıyla sanat sergisi açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde adeta bir milletin direnişi ve yeniden doğuşuna hep beraber şahitlik ettiklerini belirten Başkan Büyükkılıç, “15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yılındayız. Unutmadık, unutturmayacağız. O geceyi hatırlıyoruz; Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde adeta bir milletin direnişi ve adeta yeniden doğuşunu hep beraber yaşadık. Gazilik payesiyle şereflenen tüm gazilerimize de şükranlar duyuyor, hayatta olanlara sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Büyükkılıç, Milletin Zaferi KAYMEK Gurur Sanat Sergisi hakkında da şu bilgileri aktardı:

“Belediyemiz bünyesinde yürütülen KAYMEK A.Ş.’nin yattığı bu faaliyetler ile hem sıfır atık mantığı içerisinde hem de savunma sanayimizin simgesi olan Koral, Kirpi, Anka S, Bayraktar TB2, Akıncı, Aksungur, Kaan, Anka ve Altay gibi hava, kara ve deniz araçlarını sanatla buluşturarak 22 sanat çeşidiyle sizlere eserler sunulacaktır.  24 adet tablo 15 Temmuz ruhunu yansıtıyor ve toplamda 60 adet eser, 27’si hazır giyim tekniği ile 9 tane de 3 boyutlu modelleme çalışmasıyla adeta bir sanat şaheseri sizlere yaşatılıyor.”

Konuşmaların ardından Milletin Zaferi KAYMEK Gurur Sanat Sergisi, kurdele kesimi ile açıldı. Daha sonra, Başkan Büyükkılıç, protokol üyeleri ile birlikte sergiyi gezdi.

Öte yandan, Büyükşehir Sanat Galerisi önünde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşanan olaylarda darbeci hainlerin zarar verdiği emniyet araçları da sergileniyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR