KAYSERİ SERA OSB'DEN 1500 KİŞİLİK İSTİHDAM
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile yaklaşık 1500 kişiye istihdam sağlanmasının planlandığını açıkladı.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Cıngı, Kayseri’yi güçlü bir tarım ve hayvancılık şehri olarak nitelendirerek, kentin 2024 yılı verilerine göre 621 bin 858 hektar ekili alanla Türkiye genelinde 5’inci sırada yer aldığını, hayvansal üretimde ise ilk 10 şehir arasında bulunduğunu söyledi. Ürün çeşitliliğini artırmak, ihracatı üst sıralara taşımak ve istihdamı güçlendirmek istediklerini vurguladı.
Kayseri Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB’nin uluslararası gıda güvenliğine katkı sunacak bir proje olduğunu ifade eden Cıngı, elektrik, yol, kanalizasyon ve içme suyu gibi altyapı hizmetlerinin Bakanlık tarafından karşılandığını belirtti. Projenin, üreticilerin kendi ürünlerini doğru, kaliteli ve yüksek rekolteyle üretmelerine imkân sağladığını dile getirdi.
Cıngı, Kayseri Sera OSB’nin 1 milyon 250 bin metrekarelik bir alana yayıldığını, bu alan içerisinde 25 bin ile 56 bin metrekare arasında değişen 34 sera parseli ile 5 bin ile 25 bin metrekare arasında değişen 9 sanayi parselinin bulunduğunu kaydetti. Proje kapsamında planlanan 1500 kişilik istihdamın yaklaşık yüzde 75’inin kadınlardan oluşmasının hedeflendiğini belirten Cıngı, Sera OSB’nin hem bölgesel kalkınmaya hem de Kayseri’nin tarım sektöründeki görünürlüğüne önemli katkı sağlayacağını ifade etti.