Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.06
%0.14 0.05
Sterlin £
42.88
%0.07 0.03
Çeyrek Altın
4257.13
%1.36 56.33
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Organize Sanayi Bölgeleri Salı 16 Temmuz 2024 12:00

KAYSERİ OSB'DE YAĞMUR SUYU BERTARAF KAPASİTESİ 2 KATINA ÇIKARILDI

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) yağmur suyu bertaraf kapasitesi yaklaşık 2 katına çıkarıldı.

Kayseri OSB'de yağmur suyu bertaraf kapasitesi 2 katına çıkarıldı

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri OSB’de belirli yollarda ve özellikle kot altında kalan bazı üretim tesislerinde önceki yıl aşırı yağışlardan kaynaklı su baskınları yaşandığını hatırlattı.

Yaşanan sıkıntıları yönetim kurulu toplantılarında görüşerek alt yapının güçlendirilmesi yönünde karar aldıklarını ifade eden Başkan Yalçın, “Yaptığımız yatırım programı kapsamında yağmur suyu tahliyesini en hızlı şekilde yapabilecek şekilde yaklaşık 750 metrelik yeni boru hattı yapımını tamamladık. GES tesisi ve Atıksu Arıtma tesisi yanında bulunan yağmur suyu terfi merkezlerindeki mevcut kapasiteyi artırdık. Bu merkezlerde kullanılmak üzere ilave olarak 9 adet yüksek kapasiteli su pompası ile oluşabilecek aşırı yağışlarda hızlıca su tahliyesi gerçekleştirebileceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yaptıkları çalışmanın bahar aylarında yaşanan yağışlarda test etme imkanı bulduklarını belirten Başkan Yalçın, “Yaklaşık maliyeti 10 milyon TL olan yatırımımızla sonbahar ve kış aylarında yaşanabilecek sıkıntıların önünü aldığımızı düşünüyoruz. Kapasitelerimizin üzerinde bir yağış oluşması durumunda aksaklıklar da oluşabilir. Sanayicilerimizin böyle bir durumda müsamaha göstermelerini rica ediyoruz.” diye konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR